(VIDEO) Möderndorfer je glas proti vstopu SMC v vlado Janeza Janše utemeljil “z izsledki preiskave o rabotah bodočega predsednika vlade Janeza Janše in stranke SDS” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Möderndorfer je glas proti vstopu SMC v vlado Janeza Janše utemeljil “z izsledki preiskave o rabotah bodočega predsednika vlade Janeza Janše in stranke SDS”

(VIDEO) Möderndorfer je glas proti vstopu SMC v vlado Janeza Janše utemeljil “z izsledki preiskave o rabotah bodočega predsednika vlade Janeza Janše in stranke SDS”

Svet SMC je sinoči podprl vstop v vlado pod vodstvom prvaka SDS Janeza Janše. Odločitev je podprlo 25 članov, proti je bil le poslanec Jani Möderndorfer, vzdržan pa nihče. Möderndorfer je po seji povedal, da je edini glasoval proti.

“Jaz sem glasoval proti. Svet stranke se je odločil na podlagi razreza ministrstev in pa predstavitve same koalicijske pogodbe, da je to dobra osnova in zato so podprli predsednika ter njegov predlog, da se do konca še izpili in vstopi v vlado. Ne vem imen, sedaj bodo to iskali v nadaljnjih pogajanjih, verjetno. Sam osebno tega nisem podprl in sem seveda tudi jasno povedal, zakaj ne”.

Möderndorfer je svoje nasprotovanje vstopu SMC v vlado utemeljil z izsledki preiskovalne komisije z dolgim naslovom “Preiskovalna komisija o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM d.d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor 2018”.

“Proti sem pa iz jasnih razlogov. Veste, ne gre za to, ali si sposoben sodelovati z levico ali desnico, saj meni tudi marsikaj ni bilo všeč pri Luki Mescu. Jaz sem predsednik preiskovalne komisije, ki med drugim preiskuje rabote bodočega premiera. Seveda delajo vse na tem, da me zamenjajo, zaustavijo in seveda potlačijo celo zgodbo. Sam osebno, dokler bo seveda čas, bom korektno v skladu z zakonom pripeljal stvar do konca. Nenazadnje pa podal vsaj informacijo o tem, do kje smo prišli. Že samo informacija bo povedala, s kom imamo opravka in žal tudi, kdo ne opravlja svojega dela”.

Möderndorfer dodaja, “da sam spoštujem domnevo nedolžnosti, vendar že tisto, kar imamo danes v rokah, je več kot jasno, da je stvar najmanj kar je nehigienska, pa še nezakonita, pa še kaj. Če preiskovalna komisija ne bo uspela dokončati dela čisto zaradi objektivnih razlogov, zaradi tega, ker bom v končni fazi po vsej verjetnosti moral zapustiti parlament. Najmanj kar je, bom dal informacijo do kje je ta komisija prišla in kakšne ugotovitve ima in seveda podal predlog, kaj naj parlament s tem počne”.

Na vprašanje, ali postaja poslanec LMŠ-ja, je Möderndorfer dejal: “To je vaše vprašanje”. Glede iskrenosti članov sveta pri svoji odločitvi pa je dejal: “Načeloma ljudem verjame na besedo in verjame, da so iskreno razmišljali to, kar so govorili. Je pa tako veste, jaz se pogovarjam z levimi in desnimi in s kakšnimi hočete. Ni noben problem. Problem pa je, ko se pogovarjamo z osebo, ki je že dvakrat dokazala, trikrat pravzaprav, da gleda svoje interese in da mu je vseeno za Republiko Slovenijo”.

COMMENTS

Wordpress (0)