Kako se je Janez Janša opravičil novinarki Suzani Perman? – TOPNEWS.si

Kako se je Janez Janša opravičil novinarki Suzani Perman?

Kako se je Janez Janša opravičil novinarki Suzani Perman?

Na socialnih omrežjih že od petka zvečer odmeva intervju z Zdravkom Počivalškom, ki ga je na 24ur zvečer gostila Suzana Perman. Beseda je tekla v zvezi s pogajanji o nastanku morebitne nove koalicije med Slovensko demokratsko stranko, Novo Slovenijo – krščanskimi demokrati, Stranko modernega centra in DeSUS. Zdravko Počivalšek, ki je uvodoma povedal, da se “bližamo trenutku, ko bomo zelo hitro ugotovili, ali je taka programska vlada mogoča.” Povedal je tudi, da so v zaključni fazi programskih pogajanj in da je potrebno uskladiti nekaj malenkosti, za SMC pa so najpomembnejši skrb za starostnike, torej gradnja domov za ostarele, stanovanja za mlade družine, reševanje problemov v zdravstvu, predvidljivo in konkurenčno poslovno okolje ter dokončanje že začetih pomembnih infrastrukturnih projektov.

Sledila je prava kanonada na tviterju, kjer so zmontirali različna vprašanja novinarke v en video. Na Novi24 pa so zapisali, da je “v petek POP TV dosegla novo dno in sicer z oddajo 24ur zvečer, v kateri je pri voditeljici Suzani Perman gostoval predsednik SMC Zdravko Počivalšek. Permanova je Počivalšku ves čas oddaje nesramno skakala v besedo in ga neusmiljeno napadala, privoščila pa si je tudi nekatere laži. V enem svojih daljših monologov je namreč skušala ustvariti vtis, da SDS in NSi nasprotujeta javnemu zdravstvu in javnemu šolstvu, kar je daleč od resnice. Ti stranki namreč ne zagovarjata državnega monopola po sovjetskem modelu v teh panogah in tudi Počivalšek je njene besede zavrnil kot strašenje”.

Permanovi so zamerili predvsem vprašanja, povezana z ideološkimi vprašanji: “Koalicijske pogodbe še nimate, kdaj jo pričakujete in pa predvsem, če pravite, da niste za ta blokovska deljenja, da boste skrbeli v morebitni prihodnji vladi, da ne bo prišlo do ideologije. Glejte, samo pri javnem zdravstvu, SMC zagovarja javno zdravstvo, javno šolstvo. Tukaj se postavlja vprašanje, kako boste denimo zagotovili ustavno odločbo glede financiranja zasebnega šolstva. Kako boste zagotovili javno zdravstvo, če vemo, da prav SDS in pa tudi Nova Slovenija po tiho skuša nekako sprivatizirati zdravstvo, na način, da bi tudi morda v prihodnje ukinili javno zdravstveno blagajno, prenesli denar na privatne zavarovalnice, kako gre to skupaj, gospod Počivalšek. Že programsko bi utegnili imeti težave, kje so šele kadri?”

COMMENTS

Wordpress (0)