(VIDEO) “O kadrovskih razrezih danes še nismo govorili” – Počivalšek verjame, da bo po razpravi o vsebinskih točkah “prišlo do naslednjih korakov” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “O kadrovskih razrezih danes še nismo govorili” – Počivalšek verjame, da bo po razpravi o vsebinskih točkah “prišlo do naslednjih korakov”

(VIDEO) “O kadrovskih razrezih danes še nismo govorili” – Počivalšek verjame, da bo po razpravi o vsebinskih točkah “prišlo do naslednjih korakov”

Kaj natančno je bil dnevni red izvršilnega odbora SMC danes zjutraj pravzaprav ni popolnoma jasno. Sodeč po izjavi predsednika SMC po seji pa je bila glavna in edina točka pogajanje o sestavi nove koalicije z SDS-om, NSi-jem, in Desusom pod vodstvom Janeza Janše. Sodeč po kratki izjavi predsednika SMC Zdravka Počivalška ostaja glavna opcija oziroma prioriteta stranke absolutno nova vlada in koalicija z Janšo. Počivalšek je na vprašanje, o čem so razpravljali, odgovoril, da so “še enkrat predebatirali aktualno situacijo,” in dodal:

“Za nas je še vedno prednostna naloga, da vidimo, če je možno postavit stabilno in na programu utemeljeno vlado: dolgotrajna oskrba, stanovanja, javno zdravstvo, čakalne dobe zmanjšati, birokratske ovire v gospodarstvu odpraviti. Seveda so to vsebine, ki jih je treba najprej dogovoriti tako, da o kadrovskih razrezih danes nismo govorili. Ko bomo vse te vsebinske točke dorekli, pa verjamem, da bo lahko prišlo potem tudi do naslednjih korakov. V sredo mislimo imet svet stranke, kjer se bomo tudi še enkrat v širšem okolju pogovorili o teh aktualnih zadevah”.

Na vprašanje, ali že ima številko poslancev, ki bodo podprli novo vlado, je Počivalšek dejal:

“SMC je še vedno enotna stranka in jaz verjamem, da bo ves ta proces – ali formiranja nove stabilne vlade ali volitev – poslanska skupina ostala enotna”.

Pred novinarje je po seji izvršilnega odbora stopil tudi minister Simon Zajc, ki je na vprašanje, ali je vseh deset poslancev za koalicijo dejal, da se “z njimi niso danes pogovarjali”.

Na vprašanje, ali sam bolj podpira vstop stranke v novo vlado ali predčasne volitve, pa je dejal, da se bo o tem, če bo treba, izjasnil na prihajajočem svetu stranke, “do takrat pa bomo še počakali, kaj bo sploh na mizi”.

Svet stranke bo sicer potekal v sredo, kjer se bodo po Počivalškovih besedah še enkrat v širši sestavi pogovorili o aktualnih zadevah.

COMMENTS

Wordpress (0)