“Raje imam Orbanovo Slovenijo, kot pa komunistično partijo na čelu Slovenije.” Tako je Franc Kangler na tviterju zabrusil Matjažu Nemcu in dodal “nehaj cvilit, ker ste več krivi kot Marjan Šarec – Pojejte kaj ste zakuhali” – TOPNEWS.si

“Raje imam Orbanovo Slovenijo, kot pa komunistično partijo na čelu Slovenije.” Tako je Franc Kangler na tviterju zabrusil Matjažu Nemcu in dodal “nehaj cvilit, ker ste več krivi kot Marjan Šarec – Pojejte kaj ste zakuhali”

“Raje imam Orbanovo Slovenijo, kot pa komunistično partijo na čelu Slovenije.” Tako je Franc Kangler na tviterju zabrusil Matjažu Nemcu in dodal “nehaj cvilit, ker ste več krivi kot Marjan Šarec – Pojejte kaj ste zakuhali”

Potem ko je v četrtek Janez Janša ocenil, da je, “kar zadeva vsebino, možno oblikovati večinsko koalicijo”, so to nekateri razumeli v smislu “imam 46 glasov”, bo danes v Murski Soboti potekala slavnostna akademija SDS ob 31. obletnici ustanovitve stranke.

Na slavnostni akademiji SDS je pričakovati tudi sporočila o političnih razmerah. Ob robu srečanja bodo namreč zasedali tudi organi stranke. Pričakovati je, da bodo pretresli politične razmere po padcu vlade Marjana Šarca, ko poskuša predsednik SDS Janez Janša oblikovati novo vlado. Janša, ki bo nagovoril zbrane na akademiji, utegne nakazati, kako se razvijajo pogajanja s SMC, NSi in DeSUS.

Drugi krog posvetovanj vodij poslanskih skupin pri predsedniku republike Borutu Pahorju pa bo predvidoma 24. oziroma 25. februarja, na katera bo Pahor povabil tiste stranke, ki so izrazile interes za koalicijo.

Ker si želi po drugem krogu posvetovanj vzeti potreben čas za končno odločitev o morebitni predložitvi kandidata za predsednika vlade DZ, Pahor ocenjuje, da je primeren rok za drugi krog posvetovanj v ponedeljek oz. torek, torej 24. oz. 25. februarja, so navedli v njegovem uradu.

Politična drama, ki je nastala po odstopu Marjana Šarca, je včeraj dobila nov zagon predvsem na družbenih omrežjih podobno kot slovenski film z naslovom “Vsi proti vsem”, ki je politična drama z elementi trilerja, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o politiki, volilnih prevarah in razkrajanju moralnih vrednot.

Začelo se je z jutranjim zapisom Marjana Šarca na Facebooku, v katerem Marjan Šarec od “dotičnih predsednikov komisij DZ” pričakuje, da se bodo začeli aktivno ukvarjati s problematiko financiranja strank in njihovih medijev iz tujine. “Kdor te financira, te verjetno ne zato, ker si prikupen, temveč hoče kaj v zameno,” je zapisal na Facebooku in posvaril pred vlado SDS.

“Pogovarjamo se o tem, kakšno ponudbo bo kdo dal, katere resorje bo kdo zasedel … Morali pa bi se vprašati, komu bo ta vlada podrejena, če se mediji stranke SDS dokazano (in SDS tega niti ne zanika) financirajo iz Madžarske, da o spornih kreditih iz Republike Srbske niti ne govorim,” je zapisal Šarec in ugotavljal, da tudi prvak NSi Matej Tonin še ni sklical komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), pač pa se raje pogaja za pozicijo v novi koaliciji.

Namesto tega SDS grozi Šarcu s tožbo zaradi izjav o financiranju stranke iz tujine. “Bodimo no resni. To je tako, kot bi se morski pes pritoževal, da ga obravnavamo za nevarno žival,” je zapisal.

Po njegovih besedah se je treba vprašati, “ali želimo Orbanovo Slovenijo ali želimo suvereno, nam lastno Slovenijo. Ve se, kateri predsedniki strank imajo zdaj odločitev v svojih rokah. Izbira je jasna… ohranjanje položajev in asistiranje pri vsem zgoraj navedenem, ali predčasne volitve, kjer bodo odločili ljudje”.

Na Šarcev zapis pa se pričakovano niso odzvali samo v taboru Janeza Janše, ampak tudi posamezniki iz nekdanjih koalicijski partnerji. Tako je Mladi forum SD na tviterju zapisal: “Gospod Šarec. Zgolj in samo vaš odstop je omogočil, da lahko JJ sestavi vlado. Po toči zvoniti je prepozno, če v vašem jeziku povemo”.

Mladi forum je dopolnil Matjaž Nemec: “Vprašati se moramo, zakaj “smo” odstopili in vse to dopustili? 🤦🏻‍♂️ Vprašati se moramo, če želimo Orbanovo Slovenijo ali suvereno, nam lastno Slovenijo’

Ni se treba spraševati Matjaž! Raje imam Orbanovo Slovenijo, kot pa komunistično partijo na čelu Slovenije, ki drugače misleče zapira, jim jemlje mandate ter sproža sodne postopke za dosego svojih ciljev! In nehaj cvilit, ker ste več krivi kot Marjan Šarec. Pojejte, kaj ste zakuhali.

Na Šarčev zapis se je odzval tudi nekdanji minister za kohezijo in poslanec koalicijske SAB Marko Bandelli: “Zapustil si kot kapetan ladjo. Odšel z najboljšim rešilnim čolnom in vse sodelavce pustil, naj bi utonili.”

“Kaj je sedaj potrebno to opravičilo, to obtoževanje? Ministri koalicijskih partnerjev so dobro delali. Odstopili smo vsi tisti, ki si nas ti želel odstopiti. Pisal si polno neresnic in brezveznih razlogov, da si se delal lep v luči tvojih volivcev. Ne gre tako. Mi dobro vemo, zakaj si od mene želel odstop. Tam se je vse začelo. Naj te spomnim, da so odstopili samovoljno le tvoji ministri (3). Na koncu, brez kakršnega koli posveta s tvojimi koalicijskimi partnerji, še sam. To je dokaz velike šibkosti, strahu in neznanja. Razočaranje.”

Bandelli je Šarcu dal vedeti, da je za nastalo situacijo krivda ekskluzivno na njegovi strani. “Zgovarjal si se na nemožnost sodelovanja. Kar ni res. Z edinimi, s katerimi nisi mogel sodelovati in so te zapustili, so samo tvoji ministri. Sedaj želiš volitve,” mu je očital, kasneje pa komentar očitno zbrisal s Facebooka.

 

Na Valentinovo pa se je na tviterju oglasil tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki je minuli vikend bil na družinskem smučanju.

Valentinovo pa je nekoliko pokvarila predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec, ki je objavila, kakšno darilo pričakuje za vstop v desnosredinsko koalicijo. Cena je malenkost – samo 2 milijardi evrov.

COMMENTS

Wordpress (0)