(VIDEO) Janez Janša na tviterju Slavku Bobovniku: “Mimogrede, Slavko, mimogrede. Kar mirne živce, jastogi so še v morju 😀” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janez Janša na tviterju Slavku Bobovniku: “Mimogrede, Slavko, mimogrede. Kar mirne živce, jastogi so še v morju 😀”

Janša je s tem parafraziral Šarca, ki je dejal: »Jastoge smo dali na mizo, pojedli jih pa bodo drugi«

(VIDEO) Janez Janša na tviterju Slavku Bobovniku: “Mimogrede, Slavko, mimogrede. Kar mirne živce, jastogi so še v morju 😀”

Dogajanje, povezano z “mantro” pri sestavljanjem nove koalicije in vlade Janeza Janše, je zaradi že znanih stališč strank in vodij poslanskih skupin postalo že rahlo dolgočasno in utrujajoče, predvsem pa nezanimivo. Zato pa je toliko bolj zanimivo vzporedno dogajanje, predvsem v medijih in v virtualnem svetu družbenih omrežij.
Tako je včerajšnji dan zaznamovala polemika, ki se je začela precej nedolžno med Slavkom Bobovnikom in Bojanom Požarjem, v katerega se je vključil še predsednik SDS Janez Janša.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1225113441632804864

Vse skupaj se je začelo s polemiko in manipulacijami pri gledanosti posameznih televizijskih oddaj, kjer je Bobovnik očital Požarju, da je 0,88 spremenil v 8 odstotkov.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1225126834305667072

Druga vojna, ki se vzporedno odvija v ozadju pa je seveda medijska vojna, kjer je te dni izbruhnila na relaciji med ustanovitelji in ustvarjalci novega spletnega portala necenzurirano.si, ki so ga ustanovili nekdanji novinarji Dnevnika in kasneje Siol.neta Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.

Na svetovnem spletu se je namreč takoj pojavil blog z zelo podobnim imenom, necenzurirano.info, ki je, kot so zapisali avtorji na svojem FB profilu, “namenjen izključno blatenju naših imen in preusmerjanju prometa z naše strani prek različnih prijemov na Googlu… Ker v trenutku, ko se sestavljajo kombinacije za novo vlado, očitno marsikaj ne sme priti na dan. Zato nas želijo z metodami avtoritarnih režimov postaviti za primer drugim, neposlušnim “mainstream” medijem. Da, tudi do te točke smo prišli v Sloveniji”.

Na vzporednem portalu so zbrani predvsem članki proti lastniku različnih medijev Martinu Odlazku, ki naj bi finančno podprl nastanek novega portala necenzurirano.si.

POZOR! LAŽNA SPLETNA STRANSpoštovane bralke, spoštovani bralci! Na svetovnem spletu se je pojavil blog z zelo podobnim…

Objavil/a necenzurirano.si dne Sreda, 05. februar 2020

Bolj kot samo politično dogajanje na površini je pravzaprav zanimiva prava bitka v ozadju predvsem za medijsko interpretacijo političnih dogodkov, kar seveda pomembno vpliva na odločitve strank in predvsem njihove volivce. Poleg sestavljanj nove Janšev vlade vzporedno potekajo tudi priprave na volitve oziroma že kar prava politična kampanja.

Tako je pred petkovimi sestanki, ki naj bi se po prvotnem scenariju odvijali na Trstenjakovi oziroma sedežu SDS, zdaj ključno vprašanje, ali bodo televizijske kamere in fotografi lahko snemali prihode delegacij Počivalškovega SMC-ja, Desus-a Aleksandre Pivec in NSi-ja Mateja Tonina na pogovore k Janši. Če bi slučajno pogovori o sestavi nove koalicije in vlade padli v vodo, bi se seveda ti posnetki v celotni volilni kampanji vrteli na vseh televizijskih postajah, zato po naših informacijah vodstva omenjenih strank, ki naj bi šla na sestanek k Janezu Janši zahtevajo, da se ti sestanki odvijejo v prostorih parlamenta brez prisotnosti novinarjev, kamer in fotoaparatov. Predvsem pa se ukvarjajo s tem, kdo naj bi vodil delegacije oziroma kdo jih bo sestavljal.

Včeraj je bilo zanimivo spremljati sestanek Aleksandre Pivec in Mateja Tonina, ki so ga seveda ustrezno dokumentirali in objavili na tviterju v NSi, češ, da gre za vljudnostno in spoznavno kavico med novo predsednico Desus-a Aleksandro Pivec ter predsednikom NSi Matejem Toninom.

Glede na to, da je sestanek padel v čas sestavljanja Janševe vlade in koalicije samo tri dni pred sestankom z Janezom Janšo, so seveda Pivčevo pred NSi čakali novinarji in kamere.

Najbolj zanimiva informacija včerajšnjega dne pa je seveda pobuda NSi, da bi v strahu pred močjo SDS Janeza Janše, NSi, SMC in Desus nastopili kot sredinski trojček oziroma kot nekakšna triada, ki bi imela 22 glasov proti 26 glasovom SDS-a. Predvsem pa, da bi Janši pobrali vse državotvorne resorje, notranje, obrambno, zunanje ter pravosodno ministrstvo.

Blok ali triada naj bi dala korajžo tistim dvomljivcem, ki se v omenjenih strankah bojijo SDS-a oziroma paktiranja z Janšo. Samo dobrohoten nasvet. Janez Janša ima po treh desetletjih v omenjenih resorjih toliko svojih ljudi, da jih mirno sicer lahko prepusti trojčku oziroma triadi, vendar jih nikoli ali pa vsaj v naslednjih treh desetletjih ne bodo obvladovali, tudi, če jih še desetkrat prevzamejo.

SDS oziroma Janšo naj bi v novi koaliciji, informacija o tem je v zakulisju zaokrožila že pred dnevi, zanimalo predvsem finančno ministrstvo in seveda infrastruktura.

In na koncu še zanimive reakcije na vabila na sestanke, ki so se ali se bodo odvili v prihodnjih dneh. Podmladek SD-ja si je posodil video, na katerem je demokratka Nancy Pelosi raztrgala Trumpov govor in tako demonstrirali, kako naj stranke ravnajo z vabili Janeza Janše. Desus bi obdržal kmetijstvo in dobil socialo. Zdravko Počivalšek pa naj bi obdržal ministrstvo za gospodarstvo in zunanje ministrstvo.

Janez Janša pa se je očitno odločil, da se ne bo pogovarjal samo s strankami, ki so pristale na pogovor o koaliciji, ampak bo tako, kot je odgovoril na zavrnitev SD-ja, odgovoril tudi na vljudnostni odgovor SAB-a Alenke Bratušek, češ, da se sestanka pri Janši ne morejo udeležiti, ker ravno v tem času zasedajo njihovi organi strank.

“Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za vabilo na sestanek. Žal se moramo opravičiti, ker imamo v istem terminu že sklicane organe stranke, na katerih bomo sprejeli odločitev kako naprej.

Z lepimi pozdravi,

Jernej Pavlič”

Pri SDS-u so odgovor Bratuškove ocenili, da je še bolj zmeden od Židanovega.

“Spoštovani g. Pavlič,

hvala za poslani odgovor, čeprav očitno predsednica ni imela časa, da v celoti prebere naš dopis.

V njem namreč jasno piše, da se lahko dogovorimo za drug termin srečanja, če vam predlagani ne ustreza.

Vaš odgovor žal tako ne moremo razumeti drugače kot pomanjkanje interesa za pogovore o izhodu iz politične krize, ki ste jo so(povzročili).

Smatramo, da ste se tako zaenkrat sami izločili iz kroga, ki je pripravljen iskati rešitve.

Lep dan,

Janez Janša”

COMMENTS

Wordpress (0)