(VIDEO) Bratuškova: “Razočarana sem, da levo od sredine z 52 -timi glasovi ne znamo sestaviti vlade. Po moji oceni je levosredinska vlada za Slovenijo daleč najboljša” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bratuškova: “Razočarana sem, da levo od sredine z 52 -timi glasovi ne znamo sestaviti vlade. Po moji oceni je levosredinska vlada za Slovenijo daleč najboljša”

(VIDEO) Bratuškova: “Razočarana sem, da levo od sredine z 52 -timi glasovi ne znamo sestaviti vlade. Po moji oceni je levosredinska vlada za Slovenijo daleč najboljša”

Predvidoma bo danes zasedal izvršilni odbor stranke SDS, ki bo po odstopu premierja Marjana Šarca, ocenil razmere in se odločil o nadaljnjih potezah. Novinarsko konferenco pa je napovedala tudi predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec po seji organov stranke, na kateri bo spregovorila o aktualnih političnih zadevah v tradicionalnem zbirališču Desus-a gostišču Livada.

Izjava za medije predsednika stranke SD Dejana Židana po seji predsedstva SD, na kateri bodo razpravljali o aktualnih zadevah.

Predsednica stranke SAB in ministrica Alenka Bratušek, mimogrede SAB ni predviden v Janševi kalkulaciji za sestavo vlade, je danes pred sejo vlade povedala, da se bodo njihovi organi stranke sestali prihodnji teden. Glede dileme – predčasne volitve ali novi mandatar- pa je Bratuškova dejala:

“Naslednji teden imamo, ali pa bomo danes sklicali,  tako izvršni odbor kot svet stranke. Ampak ključ in odgovor na to vprašanje ima v rokah povsem nekdo drugi,”.

Na vprašanje ali potekajo kakšni pogovori in ali so že dobili kakšno vabilo na pogovore je Bratuškova dejala, da niso prejeli nobenega vabila in da z njimi ne potekajo nobeni pogovori. “Pa tudi nimamo nobenega problema, če nas ne pokličejo. Če se lahko sestavijo, naj se sestavijo.” Je pa Bratuškova izrazila razočaranje, da levosredinski blok, kljub 52 – tim glasovom, ni sposoben sestaviti vlade.

“Sem pa razočarana, da levo od sredine z 52-timi glasovi ne znamo sestavit vlade. Ker po moji oceni je levosredinska vlada za Slovenijo daleč najboljša. Če je ne znamo z 52 -timi glasovi, ne vem kako in kdaj bi jo lahko. Kdo pa je bil odgovoren, da je ne znamo, je pa tudi jasno. Najprej Levica, ker ni hotela iti v vlado, na koncu pa še gospod Šarec. Tako, da ta dva, ali ti dve stranki sta odgovorni, da se danes sploh pogovarjamo o tem, da obstaja možnost, da se sestavi vlada, ki jo bo vodil Janez Janša”.

Zdravko Počivalšek je bil pred in po seji vlade danes redkobeseden. Povedal je le: ” Ne prehitevajte, danes megla, polna črta in omejitev 60 na uro . Tako, da morate paziti, kako vozite. Po seji vlade pa je na vprašanje ali se je kaj razjasnilo dejal; “Ja pa sije sonce”. Na vprašanje zakaj se je, po seji vladi na Gregorčičevi, zdržal dlje od ostalih ministrov pa je dejal le, da je samo telefoniral

Aleksandra Pivec pa je danes na vprašanjem kako potekajo pogovori o morebitni novi koaliciji, ponovila že znano stališče Desus-a :” Ja seveda imamo predlog. Mi danes konstituiramo izvršni odbor in pa svet stranke in seveda bomo odprli razpravo glede aktualnega dogajanja, kjer seveda želim, da se organi stranke izrečejo glede naših nadaljnjih postopkov. Na kakšen način bomo seveda vodili naše zadeve naprej.”

Na konkretno vprašanje ali bo njen predlog predčasne volitve ali pogovori o novi koaliciji pa je Pivčeva dejala:” Jaz sem že povedala, da v osnovi seveda mi smo za predčasne volitve in na njih smo pripravljeni. Ampak jaz vendarle  ne bi želel nekih lastnih ocen dajati, preden dobim mandat organov stranke in hočem, da smo pri tem kolikor koliko se da enotni.”

Na vprašanje novinarke STA Tadeje Vrtovec, da poslanska skupina priporoča, da se gre v pogovore za novo koalicijo pa  je Pivčeva dejala: “Ja jaz pač to zdaj ocenjujem, kot neke izjave, kjer pač ljudje razmišljajo z lastno glavo, oziroma poslanska skupina, kot poslanska skupina. Pa vendar tudi včeraj je bilo poudarjeno, od vodje poslanske skupine, da bomo pa o tem dokončno razpravljali danes. Jaz vendarle mislim, da smo dolžni upoštevat to kar bodo organi stranke povedali in jaz bom ob štirih imela odgovore na to, kaj smo se dogovorili.”

COMMENTS

Wordpress (0)