(VIDEO) Japonski tehnološki velikan Sony predstavil svoj model električnih avtomobilov – TOPNEWS.si

(VIDEO) Japonski tehnološki velikan Sony predstavil svoj model električnih avtomobilov

(VIDEO) Japonski tehnološki velikan Sony predstavil svoj model električnih avtomobilov

Japonski elektronski velikan Sony je v začetku januarja na šoli v Las Vegasu presenetil obiskovalce s predstavitvijo modela električnega avtomobila, ki temelji na tehnologiji podprte vožnje.

Japonsko podjetje je javnosti predstavilo prototipni avtomobil, ki vključuje Sonyjeve senzorje in izdelke, namenjene razmnoževanju vsebin za zabavo v avtomobilu, je poročal BBC.

Avtomobil je opremljen s senzorično tehnologijo, ki zazna in prepozna potnike v vozilu in jim omogoča, da s kretnjami upravljajo sistem, namenjen zabavnim vsebinam.

Sony je v avtomobil namestil skupno 33 senzorjev. Japonsko podjetje je znano po močnih slikovnih senzorjih, ki jih je mogoče uporabiti za analizo ceste.

Poleg armaturne plošče Vision S se nahaja širok panoramski zaslon “za informacije o vožnji in zabavne vsebine”.

Sony še ni sporočil, ali načrtujejo prodajo Visiona S.

“Intenzivirali bomo svoja prizadevanja, da bomo sami prispevali in spremenili prihodnost mobilnosti,” je dejal predsednik uprave Kenichiro Yoshida.

Sonyjevi slikovni senzorji bi lahko pomagali voznim podpornim sistemom presoditi, kdaj uporabiti zavoro ali nastaviti volan, čeprav bi večino odločitev sprejel voznik, poudarja analitik Technalysis Researcha Bob O’Donnell.

“Pomožna vožnja bi bila lahko prav tako uporabna in v nekaterih primerih bolj koristna kot avtonomna vožnja,” je zaključil O’Donnel.

COMMENTS

Wordpress (0)