(VIDEO) “A imaš kaj denarja za telefon?” – Vprašanje Anice Bider Andreju Šišku preden so ga odpeljali z marico v zapor – TOPNEWS.si

(VIDEO) “A imaš kaj denarja za telefon?” – Vprašanje Anice Bider Andreju Šišku preden so ga odpeljali z marico v zapor

(VIDEO) “A imaš kaj denarja za telefon?” – Vprašanje Anice Bider Andreju Šišku preden so ga odpeljali z marico v zapor

Anica Bidar, sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija, je Andreja Šiška včeraj, potem ko se je Šiško dal spektakularno aretirati na obletnici zadnje bitke Pohorskega bataljona, takole zaskrbljeno vprašala preden so ga policisti pospremili v marico. Šiško je potrdil, da ima denar s seboj in prosil naj mu prinesejo še nahrbtnik. Še pred tem ga je vprašala, ali je videl odredbo in kdo jo je podpisal. Vendar odgovora ni dobila, je pa bil Šiško zgovoren, saj je ves čas iz prizorišča, kjer je menda hotel govoriti s predsednikom države Borutom Pahorjem, dajal intervju za medije.

Spominske slovesnosti se je udeležil tudi Andrej Šiško, čeprav je s tem tvegal aretacijo. Šiška bi naj aretirali policisti v civilu, ko se je približeval predsedniku Borutu Pahorju. Sicer pa se je pred dnevi Šiško na Twitter profilu javno norčeval iz policistov in jim sporočal svojo lokacijo, na božični večer pa je objavil posnetek, kako zbranim članom Štajerske varde igra in prepeva na kitaro.

Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar je kasneje za medije potrdila, da so Šiška pridržali zaradi naloga za privedbo, čeprav naj ne bi dobil pravilno vročenega poziva na prestajanje zaporne kazni. Ker naj bi iz javnosti izvedel, da ga iščejo, se je po njenih besedah prišel predati.

“On je prišel na Osankarico z namenom, da ga tukaj primejo. Če že na vsak način želijo, da kazen prestane do konca, se temu ne bo izogibal in se je prišel predat. To je bil naš cilj in to smo dosegli,” je dodala Bidarjeva, na očitek, da so s tem zasenčili osnovni dogodek, ki s se mu prišli poklonit tudi sami, pa je odvrnila, da so tudi želeli, da ga primejo pred očmi javnosti.

Za Šiškom so kriminalisti že pred štirimi tedni razpisali tiralico. Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija je pred dvema tednoma prejel poziv sodišča za prestajanje osemmesečne zaporne kazni zaradi marca letos izrečene obsodbe za ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Moral bi se zglasiti v zaporu, a je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je sodišče pred dnevi zavrglo.

Spominske slovesnosti ob 77. obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona so se poleg predsednika republike Boruta Pahorja, predsednika DZ Dejana Židana ter ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala udeležili tudi pripadniki t.i. Štajerske varde.

Z mariborske policijske uprave pa so sporočili, da so Šiška prijeli ob 11. uri na prireditvenem prostoru, prijetje pa je potekalo brez posebnosti. Policisti so Šiška na podlagi odredbe sodišča privedli na prestajanje zaporne kazni, so še dodali na PU Maribor. V upravi za izvrševanje kazenskih sankcij pa so za STA pojasnili, da je že začel prestajati kazen v mariborskem zaporu.

COMMENTS

Wordpress (0)