Jamnik želi v Cinkarno Celje na vsak način postaviti svojega človeka: Namesto Bobinca bi Jamnik zdaj v nadzorni svet postavil američana Maria Gobbo – TOPNEWS.si

Jamnik želi v Cinkarno Celje na vsak način postaviti svojega človeka: Namesto Bobinca bi Jamnik zdaj v nadzorni svet postavil američana Maria Gobbo

Jamnik želi v Cinkarno Celje na vsak način postaviti svojega človeka: Namesto Bobinca bi Jamnik zdaj v nadzorni svet postavil američana Maria Gobbo

Današnja skupščina Cinkarne Celje bo očitno pestra. Potem ko so mediji včeraj poročali, da je Bobinac odstopil od kandidature za nadzorni svet Cinkarne Celje, je Jamnik že našel zamenjavo za Bobinca in sicer Maria Gobbo.

Gobbo je že član v nadzornem svetu Triglava, ki ga vodi nedavno zamenjani član uprave Petrola Igor Stebernak, sicer prav tako Jamnikov človek.

Odločitev Jamnika je presenetljiva, saj je Gobbo Američan, ki sploh ne govori slovensko in tudi ni strokovnjak za kemične procese in predvsem ne pozna Cinkarne Celje.

Zavarovalnico Triglav pa stroški za Maria Gobbo stanejo letno približno 100.000 evrov zaradi dragih letov iz ZDA, prevajanja in seveda honorarjev.

Jamnikovi odlični odnosi predvsem z ameriškim Apollom, ki je lastnik NKBM in sedaj tudi Abanke, ki je Jamnika seveda postavil v nadzorni svet NKBM, sedaj pa preko Američanov poskuša vsaj preko upravljanja obdržati oziroma spraviti državna podjetja pod svoj vpliv, kar pa je zelo nenavadno dejstvo, da s tem, ko je najprej v nadzorni svet Cinkarne Celje predlagal Franja Bobinca, o čemer smo prvi pisali na Topnews.si, je Jamnik pokazal, da državnim podjetjem in seveda tudi Cinkarni Celje ne želi nič dobrega, saj je s predlogom za Bobinca piopolnoma udaril mimo.

COMMENTS

Wordpress (0)