Aleksandra Pivec premagala razvpitega Bojana Požarja, bo premagala tudi Karla Erjavca? Doktrina “preventivne obrambe” z napadom na Pivčevo očitno ni dala rezultatov – TOPNEWS.si

Aleksandra Pivec premagala razvpitega Bojana Požarja, bo premagala tudi Karla Erjavca? Doktrina “preventivne obrambe” z napadom na Pivčevo očitno ni dala rezultatov

Aleksandra Pivec premagala razvpitega Bojana Požarja, bo premagala tudi Karla Erjavca? Doktrina “preventivne obrambe” z napadom na Pivčevo očitno ni dala rezultatov

Novinarji smo danes pred in po seji vlade zaman čakali Karla Erjavca, da bi ga vprašali za komentar o kandidaturi ministrica za kmetijstvo iz kvote DeSUS Aleksandre Pivec, ki je danes dokončno potrdila, da je podala soglasje h kandidaturi za predsednico DeSUS.

Prvak DeSUS Karl Erjavec je novinarjem po sms-u samo sporočil, da ne komentira kandidature ministrice Aleksandre Pivec za predsednico DeSUS, prav tako ne morebitne druge kandidature za posamezne položaje v stranki. V odzivu na napoved Pivčeve, da ga bo izzvala na kongresu, je Erjavec navedel, da je DeSUS demokratična stranka in ima vsak član ali članica možnost kandidirati.

“Kongres je bil sklican z namenom, da se dopolni program stranke in preveri zaupanje vsem nosilcem funkcij v stranki. Kongres bo odgovoril na vsa ta vprašanja,” je še navedel Erjavec v sms odzivu. Rok za evidentiranje kandidatov za funkcije se sicer izteče jutri.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec kot obrambni minister vsekakor pozna ameriško doktrino “preventivne obrambe”. Bistvo te ameriške doktrine je, da državo, ki naj bi domnevno ogrožala ameriške interese napadejo prvi. Preventivna vojna, kot nekateri imenujejo ameriško doktrino preventivne obrambe, ki naj bi se je po nekaterih informacijah poslužil predsednik DeSUS-a Karl Erjavec tokrat ni delovala ali pa so jo zaupali amaterju. Erjavec se je v strahu pred konkurenco očitno obrnil po pomoč na »stare prijatelje«.

Tako smo lahko skoraj mesec dni gledali kanonado, ki jo je na Aleksandro Pivec usmeril propadli politik in razvpiti novinar Bojan Požar. Seveda po naročilu. Čeprav se je je v javnosti večkrat ugibalo kdo je pravzaprav pravi naročnik in predvsem plačnik serije člankov o domnevni “kriminalni dejavnosti” Pivčeve, ki jih Požar vedno zaračunava, je bilo od vsega začetka jasno, da gre za preventivni napad, da si slučajno Pivčeva ne bi drznila kandidati.

Vendar se zdi, da je to samo utrdilo Pivčevo pri odločitvi za kandidaturo, čeprav najprej menda sploh ni imel namena kandidirati. Seveda se postavi vprašanje ali Bojan Požar torej ni izvršil naloge do konca oziroma je ni več sposoben in je torej bil denar vržen stran? Predlagamo, da tisti, ki so Požarju dali nalogo in je ni izvršil zahtevajo denar nazaj sedaj ko je Pivčeva tudi uradno potrdila svojo kandidaturo.

Ministrica za kmetijstvo iz kvote DeSUS je danes potrdila, da je podala soglasje h kandidaturi za predsednico DeSUS. Tako bo na predčasnem volilnem, programskem in statutarnem kongresu 17. januarja izzvala Erjavca, ki stranko vodi že od leta 2005 in je že napovedal, da bo januarja poskušal prevzeti svoj peti mandat. Kljub kritikam, ki jih je bil deležen, mu je doslej vedno uspelo ubraniti položaj.

Za predsednico stranke DeSUS bo tako kandidirala tudi znana Ptujčanka, ki je premagala prvo stopnico, torej Mariborčana Bojana Požarja, ki je propadel že z poskusom, da bi »zminiral« mariborskega župana Saša Arsenovića in v Maribor vrnil Franca Kanglerja.

Privčeva pravi, da lahko ponudi nekaj novega: »Sem ženska, razmeroma mlada političarka, zato menim, da s svojim načinom razmišljanja in dela lahko ponudim novo pot sokreiranja in odločanja, drugačen pogled na delo v stranki in drugačen pristop k vodenju.« Dodala je: »Jasno namreč je, da moramo kot družba na dolgi rok izgraditi boljše medgeneracijske odnose ter s tem prispevati k boljšemu življenju upokojencev, hkrati pa ustvariti razumevanje potreb starejše generacije med mladimi ter s tem med njimi ustvariti most sodelovanja, solidarnosti in razumevanja.«

Tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je danes novinarjem po koalicijskem sestanku pred vlado dejal, da gre za demokratičen postopek v demokratični stranki. Ali se je Pivčeva odločila pravilno, se bo po njegovih besedah videlo po kongresu. “Ali bo dosegla tisto, kar si želi, boste morali po kongresu vprašati Pivčevo,” dodaja.

Na vprašanje, ali bo Pivčeva popravila rezultate stranke na volitvah, kjer DeSUS dosega vedno manj mandatov, odgovarja, da so imeli podobne rezultate tudi v preteklosti. “Realno je pričakovati, da bomo v stranki DeSUS imeli od pet do osem poslancev. Mislim, da bo tudi v naslednjem mandatu tako,” je pojasnil Jurša.

Na vprašanje, ali je sploh mogoče premagati dolgoletnega prvaka stranke, pa Jurša odgovarja: “Enostavno ni.”

COMMENTS

Wordpress (0)