Je bila snaha Ljudmile Novak na Sovi zaposlena na podlagi dogovora med taščo in Mirom Cerarjem? – Tonin odprl Pandorino skrinjico, iz katere je “skočil” še podpredsednik stranke Valentin Hajdinjak, ki ga je takratni obrambni minister Aleš Hojs leta 2013 iz kabineta premestil kar na Obveščevalno varnostno službo MORS – TOPNEWS.si

Je bila snaha Ljudmile Novak na Sovi zaposlena na podlagi dogovora med taščo in Mirom Cerarjem? – Tonin odprl Pandorino skrinjico, iz katere je “skočil” še podpredsednik stranke Valentin Hajdinjak, ki ga je takratni obrambni minister Aleš Hojs leta 2013 iz kabineta premestil kar na Obveščevalno varnostno službo MORS

Je bila snaha Ljudmile Novak na Sovi zaposlena na podlagi dogovora med taščo in Mirom Cerarjem? – Tonin odprl Pandorino skrinjico, iz katere je “skočil” še podpredsednik stranke Valentin Hajdinjak, ki ga je takratni obrambni minister Aleš Hojs leta 2013 iz kabineta premestil kar na Obveščevalno varnostno službo MORS

 

Čeprav Ljudmila Novak o zaposlitvi svoje snahe na Sovi noče govoriti, pa se postavlja vse več vprašanj in sicer, ali se je snaha Novakove na Sovi zaposlila prek javnega razpisa ali brez njega? Kako dolgo že dela na Sovi in kakšna je tam njena vloga? Je za njeno zaposlitev morda posredovala njena tašča, sicer nekdanja predsednica NSi?

Po naših neuradnih, a dokaj zanesljivih informacijah, je snaha Ljudmile Novak dobila službo na Sovi po posredovanju tašče, ki se je za to dogovorila neposredno z zdaj že bivšim predsednikom vlade in sedanjim zunanjim ministrom Mirom Cerarjem. To pa v drugačni luči prikazuje politično sceno, zlasti pa odnos med pozicijo in opozicijo v času prejšnje vlade pod vodstvom Mira Cerarja. Morda se v tem skriva tudi razlog za nenadni odstop Ljudmile Novak.

O zaposlitvi agentke B. P. N. je bil strankarski šef Matej Tonin včeraj redkobeseden in je vse skupaj pripisal “nepooblaščenemu razkrivanju sodelavcev Sove”. Predsednik KNOVS-a Matej Tonin je namreč dejal zgolj to, da v povezavi z zaposlitvijo snahe Novakove nima nobenih novih informacij: “Če to, drži, potem gre spet za nepooblaščeno razkrivanje identitet sodelavcev Sove, kar pa je seveda slabo za Sovo,” je dejal Tonin.

Pozno zvečer se je Tonin popravil in na Twitterju objavil, da bodo v prihodnjem tednu ponovili nadzor na agenciji SOVA in poleg N.H. preverili tudi zakonitost zaposlitve B.P.N, snahe Ljudmile Novak.

“V prihodnjem tednu bomo ponovili nadzor v SOVI v zvezi z zakonitostjo zaposlitve N.H., prav tako pa bomo preverili tudi zakonitost zaposlitve B.P.N. Enaki vatli za vse! Pravna država”, je zapisal Tonin.

Je pa Matej Tonin v zadnjih nastopih, kjer vztraja pri nadzoru kadrovske mape N.H., očitno nehote odprl Pandorino skrinjico.

Saj poznate zgodbo o Pandori iz grške mitologije. V grški mitologiji naj bi bila Pandora prva ženska, ki je bila narejena iz gline. Zevs je bil jezen na Prometeja, ker je ukradel ogenj iz nebes, zato je ukazal Hefajstu in drugim bogovom, naj ustvarijo žensko, Pandoro, ki naj bi bila lepa in zvita.

Nato jo je poslal na Zemljo, kjer se je poročila z Epimetejem. Zevs ji je kot poročno darilo dal skrinjico, ki jo je odprla in iz nje se je sprostil roj vseh vrst bolezni, sovraštev, zavisti in vse druge stvari, ki jih ljudje še niso doživeli. Poskusila je zapreti skrinjico, a bilo je prepozno. Rek »Odpreti Pandorino skrinjico« se zato še danes uporablja kot metafora za navidez nepomembno ali nedolžno dejanje, ki ima hude negativne posledice.

Tako naj bi ravnanje strankarskega šefa Ljudmile Novak Mateja Tonina že imelo posledice znotraj stranke NSI, saj je Tonin dregnil ne samo v snaho Ljudmile Novak, ampak tudi v podpredsednika stranke Valentina Hajdinjaka, ki je bil tiskovni predstavnik prve vlade Janeza Janše, kar pa naj bi povzročilo negodovanje v stranki.

V drugi vladi pod vodstvom Janeza Janše leta 2012 je bil Valentin Hajdinjak vodja kabineta ministra Aleša Hojsa. Ko so ministri in najožji sodelavci ministrov zaposleni za določen čas “na zaupanje” marca 2013 že pakirali kovčke, je Hajdinjak dobil službo za nedoločen čas in sicer, najprej v OVS -Obveščevalno-varnostni službi MORS.

Hajdinjak je bil sicer samo za nekaj dni iz kabineta ministra za obrambo Aleša Hojsa, takrat še člana vodstva NSI, danes pa člana izvršilnega odbora stranke SDS, brez razpisa zaposlen v vojaški obveščevalni službi. Po nekaj dneh službovanja v OVS pa je bil premeščen na mesto podsekretarja za logistiko na MORS, čeprav bi za zaposlitev na mestu podsekretarja moral biti razpis, pa ga pri Hajdinjaku ni bilo, ker naj bi šlo za “notranjo prerazporeditev”.

Hajdinjak je bil na zadnjem kongresu NSi izvoljen celo za podpredsednika stranke in je tako rekoč bil desna roka predsednik stranke Mateja Tonina. Potem ko je Aleš Hojs protestno izstopil iz NSi-ja, je Hajdinjak napredoval v strankarski hierarhiji in vseskozi ohranjal oziroma skrbel za dobre stike z predsednikom SDS Janezom Janšo. Hajdinjak je sicer zaposlen pri T-2 kot tiskovni predstavnik pri Juretu Krču. Svojo kariero pa je začel še v stari SKD, ko jo je vodil še Lojze Peterleta, danes pa naj bi bil Hajdinjak eden ključnih Janševih kadrov v NSi.

Saj veste, eden tvoj v drugi stranki, je vrednih več kot sto članov tvoje stranke, če pa je v vodstvu druge stranke, pa je vreden več kot 1000 tvojih.

COMMENTS

Wordpress (0)