Marjan Podobnik odstopil od napovedane četrtkove blokade vpadnic – TOPNEWS.si

Marjan Podobnik odstopil od napovedane četrtkove blokade vpadnic

Marjan Podobnik odstopil od napovedane četrtkove blokade vpadnic

Organizatorji protesta “Rešimo Slovenijo” so danes sporočili, da ne organizirajo nobenih aktivnosti. Kot so zapisali, je bilo pretekli četrtek, 10. oktobra 2019 ob zaključku protestnega shoda “Rešimo Slovenijo” napovedano, da bo morda prva naslednja aktivnost organizirana ta četrtek, 17. oktobra. Navedena je bila možnost blokade mestnih vpadnic v primeru, da Sova ne bo predala dokumentacije pristojni parlamentarni komisiji KNOVS oziroma v primeru, da ne bo nedvoumno ugotovljeno, da ji tega ni potrebno storiti. Marjan Podobnik je sicer za četrtek napovedal blokado vseh vpadnic v Ljubljano. Kasneje se je Podobnik popravil in napovedal blokado vlade, Matej Tonin pa mu je predlagal blokado Sove, saj bi po njegovem po nepotrebnem nastradali nič krivi in nič dolžni ljudje.

Kaj je v ozadju današnje odločitve, da so organizatorji protesta danes odstopili od napovedne blokade, ni popolnoma jasno. V sporočilu za javnost sicer omenjajo možnost, da bo “nov protestni shod skupaj s spremljajočimi aktivnostmi organiziran v kratkem”.

“Organizacijski odbor je po današnjem srečanju in celoviti obravnavi razmer v zvezi s Sovo in drugimi izpostavljenimi vsebinami na velikem četrtkovem protestnem shodu sprejel sklep, da se jutri ne bo organiziralo nobenih aktivnosti. Zaradi možnosti množičnih prihodov nezakonitih migrantov in nesprejemljivega večinskega sklepa Ustavnega sodišča RS, da se nezakonitih migrantov ne sme zaustaviti na meji; zaradi skrajno zaskrbljujočih razmer v okoljih, kjer prihaja do praktično vsakodnevnih napadov zveri na domače živali in ogrožanja ljudi; zaradi utemeljenega suma koruptivnega delovanja več ministrstev, vladnih služb in državnih podjetij, ter nesprejemljivega odnosa pristojnih do nekaterih drugih četrtkovih zahtev in seveda zaradi delovanja vodstva Sove pa bo nov protestnih shod skupaj s spremljajočimi aktivnostmi organiziran v kratkem. O vsem bomo pravočasno obvestili vse sodelujoče organizacije s četrtkovega protesta v Ljubljani, vse medije in drugo zainteresirano javnost”.

COMMENTS

Wordpress (0)