(VIDEO) Šarec: “Tonin bo s slabimi in stokrat pogretimi in odmrznjenimi sestavinami težko skuhal okusno jed” – Predsednik vlade Marjan Šarec na Facebooku obračunal z Matejem Toninom – TOPNEWS.si

(VIDEO) Šarec: “Tonin bo s slabimi in stokrat pogretimi in odmrznjenimi sestavinami težko skuhal okusno jed” – Predsednik vlade Marjan Šarec na Facebooku obračunal z Matejem Toninom

(VIDEO) Šarec: “Tonin bo s slabimi in stokrat pogretimi in odmrznjenimi sestavinami težko skuhal okusno jed” –  Predsednik vlade Marjan Šarec na Facebooku obračunal z Matejem Toninom

Premier Marjan Šarec je kar prek Facebooka obračunal s predsednikom NSi Matejem Toninom. Očita mu, da je ves čas njunega sodelovanja čutil pokroviteljski odnos, ko je vstopil na polje državne politike, pa sploh. Prepričan je, da želi NSi priti v politično sredino, vendar je to po njegovem mnenju z ministriranjem Janezu Janši težko dosegljivo.

Matej Tonin bo s slabimi in stokrat pogretimi in odmrznjenimi sestavinami težko skuhal okusno jed, se je predsednik vlade Marjan Šarec odzval na včerajšnje izjave predsednika NSi Tonina. Ta od premierja zahteva, da omogoči nadzor na Sovi, in mu grozi, da bo v nasprotnem v težavah.

Šarec ugotavlja, da bo NSi z “ministriranjem gospodu Janši” težko prišla v politično sredino. »Stranka NSi želi priti v politično sredino, vendar je to, moje skromno mnenje, z ministriranjem gospodu Janši, težko dosegljivo,« piše Šarec v zapisu, v katerem Toninu očita povezovanje s prvakoma SDS in SLS Janezom Janšo in Marjanom Podobnikom. »Tudi jaz sem ljubitelj starodobnikov, a zgolj na področju avtomobilizma in kmetijske tehnike,« pravi premier. zapis Žarca objavljamo v celoti:

“Doslej ni bilo v moji navadi, da bi se ukvarjal s predsedniki drugih strank. Se pa nekateri precej z menoj, posredno ali neposredno. Dolgo časa sem razmišljal, ali sploh kaj napisati, ali ne, vendar mislim, da si zaslužite še kakšen drug pogled na situacijo.

Z gospodom Toninom sva začela pisati skupno zgodovino leta 2010, ko sem za las prišel v drugi krog županskih volitev, vodilni po prvem krogu je bil moj sedanji politični sopotnik in sodelavec Brane Golubović. Glede na dejstvo, da je gospod Tonin eno leto prej na svojem informativnem portalu Kamničan.si objavil anketo, v kateri se je že videl kot zmagovalca volitev, si mislim, da neuvrstitev v drugi krog ni bila ravno prijetna. Potem sva pač oddelala prvi mandat, on v opoziciji (pošteno moram priznati, da je bil kdaj tudi konstruktiven), jaz na županskem mestu. Me je pa njegov informativni portal ves čas napadal, včasih tudi na neokusne načine.

Pred volitvami 2014 sva se dobila pri meni v pisarni, kjer sva se pogovarjala o nadaljnjem sodelovanju. Vprašal sem ga, če me bo podprl v primeru drugega kroga. Napovedal mi je, da bo NSi dobila 7 svetnikov, LMŠ pa 4, potem bomo pa v drugem krogu videli, kako bo s podporo. Zgodilo se je, da je LMŠ dobila 14 svetnikov, NSi pa 4, sam pa sem zmagal s 64% v prvem krogu(prvič v zgodovini občine). A sem mu vseeno takoj ponudil koalicijo, čeprav sem imel na voljo tudi druge opcije, saj nam je manjkal samo en glas do večine. Želel sem pač, da poslanec in župan sodelujeta, ne da sta na različnih bregovih, kot je bila to praksa v preteklosti.

Ves čas najinega sodelovanja sem čutil pokroviteljski odnos, ko pa sem vstopil na polje državne politike pa sploh. Potem se je dogajalo, kar se je in stranka NSi je spet pristala v opoziciji, gospod Tonin pa je bil predsednik Državnega zbora samo dva meseca. Skratka, vedno sem, kljub temu, da so me vsi tlačili dol, nekako uspel.

Danes je gospod Tonin predsednik KNOVS-a in je ponovno začutil priložnost, da se v boju z menoj politično profilira. Tudi prav, vendar bo s slabimi in stokrat pogretimi in odmrznjenimi sestavinami težko skuhal okusno jed.

KNOVS je parlamentarna komisija, ki je namenjena nadzoru obveščevalnih služb, do tukaj vse lepo in prav. Ko pa postane spolitiziran organ v službi nekaterih obrazov opozicije, nastanejo težave. Inšpektorat za javni sektor bo opravil nadzor in ugotavljal pravilnost in zakonitost postopkov. Z ugotovitvami bo seznanjen tudi KNOVS, kot je to v navadi. Navsezadnje je KNOVS sestavljen iz poslank in poslancev, inšpektorat je pa strokovni organ. Namigi, da je inšpektorat vladni organ in zato pristranski, so pa iz trte izviti. Koliko bolj je potem pristranski KNOVS, ki ga vodita gospod Tonin in gospod Mahnič, predstavnika opozicije, eden celo predsednik parlamentarne stranke. Da ne govorim, da je član KNOVS-a tudi gospod Janša, večni predsednik SDS.

Stranka NSi želi priti v politično sredino, vendar je to, moje skromno mnenje, z ministriranjem gospodu Janši, težko dosegljivo. Naj na koncu parafraziram gospoda Erjavca. Kaj imam skupnega s pokojnim predsednikom vlade, gospodom Drnovškom? Gospoda Janšo in Podobnika. Žal je gospod Tonin izbral njiju in ne mene. Tudi jaz sem ljubitelj starodobnikov, a zgolj na področju avtomobilizma in kmetijske tehnike.🙂

COMMENTS

Wordpress (0)