(VIDEO) Marjan Podobnik za četrtek napovedal blokado vseh vpadnic v Ljubljano – Kasneje se je Podobnik popravil in napovedal blokado vlade, Tonin pa mu predlaga blokado Sove – TOPNEWS.si

(VIDEO) Marjan Podobnik za četrtek napovedal blokado vseh vpadnic v Ljubljano – Kasneje se je Podobnik popravil in napovedal blokado vlade, Tonin pa mu predlaga blokado Sove

(VIDEO) Marjan Podobnik za četrtek napovedal blokado vseh vpadnic v Ljubljano – Kasneje se je Podobnik popravil in napovedal blokado vlade, Tonin pa mu predlaga blokado Sove

“Če pa vlada in Sova ne bo, če Sova ne bo nemudoma predala dokumentov, ki jih od nje kot varnostno obveščevalne službe zahteva pristojna parlamentarna komisija KNOVS, če jih ne bo predala, to pomeni, da je to poskus začetka državnega udara. In v tem primeru, če do torka, ko je sklicana seja pristojne komisije, ti dokumenti ne bodo v rokah komisije, se bomo tukaj zbrali, tukaj pred tem spomenikom danes teden v četrtek. Kaj bomo pa še sicer organizirali v Ljubljani, bomo pa sporočili naknadno,” je Marjan Podobnik prejšnji teden dejal v zaključnem nastopu na protestu Rešimo Slovenijo.

Na vprašanje POP TV, kaj bodo sicer še organizirali v Ljubljani, je predsednik SLS pojasnil: “Bomo pa v tem primeru v četrtek 17. oktobra blokirali VSE glavne vpadnice v mesto Ljubljano v zaščito slovenske ustavne ureditve.”

Kasneje so je Marjan Podobnik očitno premislil, saj je včeraj na Twitterju zapisal, da ni bila mišljena blokada vseh vpadnic v Ljubljano, ampak zapora dostopov do vladne palače.

“Stranka SLS – Ob zaključku četrtkovega protestnega shoda v Ljubljani je predsednik stranka SLS Marjan Podobnik napovedal, da bo v primeru potrebe za zaščito ustavne ureditve Slovenije morda že 17.10.2019 potrebna ponovna akcija – zapora dostopov do vladne palače.

Predsednik KNOVS-a Matej Tonin je namreč pred tem Podobnika pozval, da naj namesto vpadnic v Ljubljano blokira dovoze Sove.

“Cenim prizadevanja stranka SLS za odpravo nezakonite blokade KNOVS-a, menim pa, da bi morali zapreti dovoz do #SOVA namesto zapore mestnih vpadnic, kjer bodo nastradali zgolj nič krivi državljani. S tem bi protest ciljno usmerili na tiste, ki onemogočajo civilni nadzor nad SOVO.

Marjan Podobnik mu je odgovoril. “Hvala za potrditev:nihče ni govoril o obvoznici, kar je bilo navedeno na spletnem portalu 24ur, ampak o vpadnicah, ki so od obvoznice do centra. Stranka SLS se torej ne spreneveda. Pride opravičilo?

“Nihče ni zaradi Sove napovedoval zaprtja ljubljanske obvoznice,” zatrjujejo v današnjem sporočilu stranke SLS, potem ko je prvak te zunajparlamentarne stranke dejal, da bodo “v četrtek blokirali vse glavne vpadnice v mesto”, če Sova KNOVS ne bo izročila zahtevane dokumentacije ali nedvoumno dokazala, da ji dokumentov ni treba izročiti.

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) pa naj bi danes vložila kazenske ovadbe zoper neznane in najmanj enega znanega storilca, in sicer zaradi suma nezakonitega izdaje tajnih podatkov po nadzoru Knovsa na agenciji. Kdo naj bi bil ovaden ni znano. po vsej verjetnosti pa gre za enega od članov komisije ali Žana Mahniča ali Mateja Tonina.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1183427714667155457

Nihče ni zaradi Sove napovedoval zaprtja ljubljanske obvoznice

COMMENTS

Wordpress (0)