Marjan Šarec: “Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože” – TOPNEWS.si

Marjan Šarec: “Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože”

Marjan Šarec: “Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože”

Predsednik vlade Marjan Šarec je po spornem klicu na Facebook profilu zapisal, da je na ministrstvih in v državnih podjetjih veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože, kaj šele, da bi bili sposobni za delo, ki ga opravljajo. Šarec je na Facebooku med drugim zapisal, da Kraljevega klica ne bi smelo biti, »zlasti ne, ker je šlo za rihtanje službe”. Šarec priznava, da so “tokrat pač dobili gol, še težje je, ker je bil to avtogol. Priznam, da ta občutek ni prijeten. Ne zatiskajmo si oči…to se dogaja v naših vsakodnevnih življenjih. Ne samo v politiki, tudi kje drugje. Ne bom opravičeval dejanja generalnega sekretarja stranke LMŠ, ker ga ne morem.” Kralja vseeno neizmerno ceni in spoštuje, ker je po Šarčevih besedah vedel, da je ravnal narobe in se ni izgovarjal.

Zapis objavljamo v celoti:

Dogajanje tega tedna je zaznamovalo dejanje, ki je povzročilo, da se na veliko govori o kadrovanju v državnih podjetjih. En klic, ki je spremenil veliko. En klic, ki ga verjetno z nekaj več razmisleka ne bi bilo. Za ta klic seveda ni opravičila in je moje besede o pometanju pred lastnim pragom spremenil v dejanje. Ker je tako prav. Ker vsi vemo, da tega klica ne bi smelo biti, zlasti ne, ker je šlo za “rihtanje službe”. Ne zatiskajmo si oči…to se dogaja v naših vsakodnevnih življenjih. Ne samo v politiki, tudi kje drugje. Ne bom opravičeval dejanja generalnega sekretarja stranke LMŠ, ker ga ne morem. Mnogi so mi pisali, da naj se ne prenaglim, da naj razmislim, da ni nič takega. Pa je. Edini, ki je takoj vedel, kaj je storiti, je bil Brane Kralj, ki ga neizmerno cenim in spoštujem. Niti za hip ni pomislil, da je dejanje pravilno in se ni izgovarjal. To naredi samo velik človek. Zagotovo je meni v tem trenutku najtežje, a če hočemo preiti od besed k dejanjem, je to potrebno storiti.

Mi smo pometli pred svojim pragom, nič opravičevali in kazali s prstom na druge. Tokrat smo pač dobili gol, še težje je, ker je bil to avtogol. Priznam, da ta občutek ni prijeten. A mora biti. V življenju niso samo prijetne in lepe stvari. Je poduk za naprej, je zavedanje, da smo vsi v službi ljudi, državljank in državljanov.

Je tudi priložnost za pogovor o kadrovanju in ravnanjih za naprej. Brez kazanja na druge, temveč predvsem vsak nase in svoja ravnanja. Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože, kaj šele, da bi bili sposobni za delo, ki ga opravljajo. Ne smemo si zatiskati oči pred tem dejstvom. Naša stranka je v vladi in državni politiki eno leto, naj se vprašajo še tisti, ki so dlje. Namesto, da privoščljivo gledajo, naj razmislijo o mnogih stvareh.

COMMENTS

Wordpress (0)