Neverjetno! Kaj je Bojan Požar še leta 2016 pisal o Ireni Prijović? – “Prijovićeva naj bi bila dolgoletna spremljevalka tajkuna Darka Horvata” – TOPNEWS.si

Neverjetno! Kaj je Bojan Požar še leta 2016 pisal o Ireni Prijović? – “Prijovićeva naj bi bila dolgoletna spremljevalka tajkuna Darka Horvata”

Neverjetno! Kaj je Bojan Požar še leta 2016 pisal o Ireni Prijović? – “Prijovićeva naj bi bila dolgoletna spremljevalka tajkuna Darka Horvata”

Medtem ko je v sredo zvečer Bojan Požar na Twitterju objavil dokument – “Prijava političnega pritiska na izbor direktorja JP Uradni list d.o.o” – v katerem upravi, nadzornemu svetu in pooblaščencu za skladnost in intregriteto SDH piše, da je bila Prijovičeva žrtev “brutalnega”pritiska generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, pa je pod Cerarjevo vlado o Ireni Prijović pisal kot o dolgoletni zasebni spremljevalki tajkuna Darka Horvata, “znani predvsem kot dolgoletni generalni sekretarki Združenja nadzornikov Slovenije in podpredsednici nadzornega sveta – Petrola.

Ireno Prijović Požar uvršča tudi v najožjo “poslovno in zasebno celico” Boruta Jamnika, vplivnega predsednika uprave Modre zavarovalnice, še prej pa prvega človeka Kapitalske družbe. Prijovićeva, denimo, je sekretarka Združenja nadzornikov od leta 2004, ko je predsednik tega združenja postal Jamnik,” tako Požar.

V članku Maske padajo, preko sošolke Mira Cerarja se osvaja Petrol, Drugič: Vloga Irene Prijović, Požar piše, da “dolgoletno zaupno prijateljstvo med Boštjanom Kraljem, (ne Branetom Kraljem, da ne bo pomote) fantomom slovenske tranzicije, in Ireno Prijović, podpredsednico nadzornega sveta Petrola, meče na lastninjenje Petrola popolnoma drugačno luč. Omenjeni zapis potrjuje, da korespondenca do Požarja ni prišla od užaloščene Irene Prijović, ampak je “drty job” opravil kar Pristop skupina, družba za komunikacijski management, domnevno po naročilu Boruta Jamnika oziroma, saj je najboljša prijateljica Irene Prijović Marjeta Tič Vesel, ki je že več let zaposlena na Pristopu in dela tudi za Jamnikovo Združenje nadzornikov Slovenije. O tem več v našem včerajšnjem članku “Kdo je bil naročnik in kdo je izpeljal medijsko in politično eksekucijo Braneta Kralja – Jamnikov napad na Kralja naj bi izvedla agencija Pristop iz čisto komercialnih razlogov,” kjer smo objavili tudi kar SV oziroma reference, ki jih na spletni strani Združenja nadzornikov Slovenije objavlja Marjeta Tič Vesel. O povezavi med Ireno Prijovič, ki je direktorica Združenja nadzornikov in Marjeto Tič je škoda izgubljati besed, saj samo dokazujejo, kašna je bila pot dokumentov in kdo je pripravil komunikacijsko strategijo za javne nastope Prijovićeve.

Manj znano pa je, kot piše Požareport v že omenjenem zapisu, da je Prijovičeva tudi potem, ko se je razšla z razvpitim tajkunom Darkom Horvatom, ostala tesna osebna prijateljica Boštjana Kralja, takrat slovenskega lobista finančne skupine J&T. Kot piše Požar, gre po navedbah njegovih virov za “dolgoletno in zaupno prijateljsko razmerje.”

“Manj znano pa je, da je bila v tistem času zasebna spremljevalka Darka Horvata gospa Irena Prijović, danes znana predvsem kot dolgoletna generalna sekretarka Združenja nadzornikov Slovenije in podpredsednica nadzornega sveta – Petrola.

Ireno Prijović uvrščajo tudi v najožjo “poslovno in zasebno celico” Boruta Jamnika, vplivnega predsednika uprave Modre zavarovalnice, še prej pa prvega človeka Kapitalske družbe. Prijovićeva, denimo, je sekretarka Združenja nadzornikov od leta 2004, ko je predsednik tega združenja postal Jamnik.

Toda pozor. Irena Prijović je tudi potem, ko se je razšla z Darkom Horvatom, ostala tesna osebna prijateljica Boštjana Kralja, zdaj slovenskega lobista finančne skupine J&T. Po navedbah naših virov gre za “dolgoletno in zaupno prijateljsko razmerje”, ki pa – zaradi aktualne vloge Irene Prijović na Petrolu – na zgodbo o lastninjenju slovenske naftne družbe, kjer slovaško-češka družba J&T obvladuje že okoli 15 do 18 odstotkov lastniškega deleža Petrola, meče popolnoma drugačno luč.

No, po pripovedovanju virov tudi naveza med Boštjanom Kraljem in odvetnico Barbaro Kürner Čad traja iz tistih časov, ko je bila Kürner Čadova še sodnica. Takrat naj bi bilo v Ljubljani menda kar znano, da se je dalo prek Kralja na registrskem sodišču urediti skoraj vse…”

Je bil morda za desno roko Marjan Šarca, generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, usoden drugi “kralj”?

Razlika v zapisih o Ireni Prijović leta 2016 in 2019 je očitna, pač odvisna od naročnika.

COMMENTS

Wordpress (0)