Trump zažgal Twitter: Obljubim, da tega na Grenlandiji ne bom storil! – TOPNEWS.si

Trump zažgal Twitter: Obljubim, da tega na Grenlandiji ne bom storil!

Trump zažgal Twitter: Obljubim, da tega na Grenlandiji ne bom storil!

WASHINGTON – Ameriški predsednik Donald Trump ponovno razmišlja o nakupu Grenlandije – tokrat v šali.

Trump je na Twitterju objavil montirano fotografijo tipične majhne grenlandske vasice z lesenimi hišami, izza katerih se dviga bleščeč Trumpov stolp.

“Obljubim, da tega na Grenlandiji ne bom storil,” je zapisal Trump. Pred dvema dnevoma, ko je komentiral svojo idejo o nakupu Grenlandije s strani Danske, je Trump sporočil, da to ni prioriteta njegove administracije, ampak da je ideja “strateško zanimiva.”

“Ta ideja je nastala in … je strateško zanimiva,” je dejal Trump.

Ameriški predsednik meni, da Grenlandija predstavlja gospodarsko breme za Dansko, ki zaradi tega izgublja skoraj 700 milijonov dolarjev letno, zato je začel razmišljati o nakupu otoka.

Nato se je oglasila danska premierka Mette Frederiksen, ki je sporočila, da Grenlandija ni naprodaj in da je ideja o prodaji otoka ZDA nesmiselna.”Grenlandija ni naprodaj. Grenlandija ni danska. Grenlandija pripada Grenlandiji. Iskreno upam, da tega niso mislili resno,” je dejala Frederiksenova za časnik Sermitsiaq med obiskom Grenlandije, ki je del Kraljevine Danske.

Trump se odpravlja na uradni obisk v Kopenhagen v začetku prihodnjega meseca, ko naj bi se z dansko premierko Metto Fredericksen in grenlandskim premierjem Kimom Kilsenom pogovarjal o Arktiki.

Grenlandija je ledeni otok znotraj Kraljevine Danske, obsega površino 2.166.086 kvadratnih kilometrov.

COMMENTS

Wordpress (0)