Kaj je delal Janez Zemljarič v družbi tiskovne predstavnice ameriške ambasade v Ljubljani pred znanim lokalom Platana? – TOPNEWS.si

Kaj je delal Janez Zemljarič v družbi tiskovne predstavnice ameriške ambasade v Ljubljani pred znanim lokalom Platana?

Kaj je delal Janez Zemljarič v družbi tiskovne predstavnice ameriške ambasade v Ljubljani pred znanim lokalom Platana?

V sredo zvečer se je pred znanim ljubljanskim lokalom Platana, kjer se običajno ustavi slovenska oziroma ljubljanska jet set elita, zbrala nenavadna druščina, med katero je vsekakor izstopala prisotnost 90-letnega Janeza Zemljariča, pred njim pa je bila na mizi ameriška zastavica. Poleg Zemljariča je bila opazna prisotnost nečaka njegove soproge Matjaža Tomljeta, sicer latnika revije Fashion Avenue.

V družbi, ki je pila šampanjec znamke Walter Wolf, se je na kratko zadržal tudi podjetnik Janez Škrabec, opazili pa smo tudi zakonca Petra in Karmen Malalan, sicer lastnika draguljarne Malalan in zastopnika za prestižno uro Rolex ter Matjaža Murka, generalnega direktorja podjetja MennYacht EUROPE AG in zastopnika prestižnih jaht Ferretti Yachts.

Razlog za to, da se je zbrala nenavadna druščina za sredo popoldne sredi poletja v Ljubljani, je bila razstava ameriškega umetnika slovenskega rodu Garyja Bukovnika, ki se je rodil v Clevelandu v ZDA v slovenski družini, kjer živi še danes in ki je v Ljubljani razstavil nekaj svojih del. Razstavo je organiziral predsednik kulturnega društva ProArspro Dušan Oberč. Bukovnik, ki sicer razstavlja po svetu, je imel več samostojnih razstav v San Franciscu, New Yorku, Tokiu, Tajpeju in Floridi, v nekaterih znanih muzejih kot so The Art Institute of Chicago, MoMA New York in drugje.

Prav zato ni bila presenečenje tudi prisotnost tiskovne predstavnice ameriške ambasade v Ljubljani Jean B. Leedy, ki se je zapletla v pogovor z Matjažem Tomljetom in Janezom Zemljaričem. Zbrane sta zabavala še znana glasbenika, ki sta na klarinet in trobento izvajala reprizo znanih Avsenikovih del.

Povabljeni so bili tudi predstavniki ruske ambasade v Ljubljani in, kot nam je povedal organizator, je bila bila pripravljena tudi ruska zastavica, vendar zaradi nesporazuma njihovega predstavnika ni bilo. Organizator dogodka Dušan Oberč je sicer dejal, da je bilo vse skupaj mišljeno kot neformalno druženje ljubiteljev glasbe, umetnosti in seveda penine Walter Wolf, katere lastnik je še vedno Matjaž Tomlje.

COMMENTS

Wordpress (0)