Britanski zunanji minister odgovoril Trumpu: “Vaši komentarji so zgrešeni in kažejo nespoštovanje do Mayeve in Britanije” – TOPNEWS.si

Britanski zunanji minister odgovoril Trumpu: “Vaši komentarji so zgrešeni in kažejo nespoštovanje do Mayeve in Britanije”

Britanski zunanji minister odgovoril Trumpu: “Vaši komentarji so zgrešeni in kažejo nespoštovanje do Mayeve in Britanije”

Britanski zunanji minister Jeremy Hunt se je odzval na kritike ameriškega predsednika Donalda Trumpa, usmerjene proti britanski premierki Theresi May in britanskemu veleposlaniku v ZDA Kim Darrochu.

Ameriški predsednik je pred tem kritiziral “nepremišljeno” Thereso May in njenega “čudnega” veleposlanika Darrocha. Mayeva je v celoti podprla veleposlanika Darrocha, potem ko je v javnost pricurljal niz njegovih tajnih depeš britanski vladi od leta 2017 pa do danes, v katerih je zapisal, da Trump “izžareva negotovost” in svetuje uradnikom v Londonu, naj predstavijo preprosta stališča, celo neposredna, za učinkovitejšo komunikacijo z njim.

Hunt je v svojem sporočilu, objavljenem na družbenem omrežju Twitter, napisal, da so “Trumpovi komentarji napačni in da je izrazil nespoštovanje do Mayeve in Britanije”. Po njegovem mnenju ameriški diplomati dajejo svoje osebno mnenje ameriškemu državnemu sekretarju Michaelu Pompeu, kar počnejo tudi britanski diplomati.

“Dejali ste, da je britansko-ameriško zavezništvo največje v zgodovini in s tem se strinjam, vendar je treba zaveznike obravnavati s spoštovanjem, kar je Mayeva vedno storila do vas. Veleposlanike imenuje britanska administracija in če bom postal premier, bo naš veleposlanik tudi ostal v Združenih državah,” je poudaril Hunt.

Aktualni zunanji minister Jeremy Hunt in nekdanji britanski zunanji minister Boris Johnson sta kandidata za naslednika Mayeve in vodjo konzervativne stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)