(VIDEO) Geni-I Sonce z videom v osveščanje zelenih rešitev – TOPNEWS.si

(VIDEO) Geni-I Sonce z videom v osveščanje zelenih rešitev

(VIDEO) Geni-I Sonce z videom v osveščanje zelenih rešitev

Statistika je neizprosna. Onesnaženi zrak ubije približno 7 milijonov ljudi letno. Samo v Evropi onesnaženost zraka terja pol milijona žrtev. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije se med žrtvami letno znajde tudi 600.000 otrok. Avtomobili letno v ozračje spustijo 333 milijonov ton ogljikovega dioksida. Se zares zavedamo, kakšen odtis puščamo na okolju ali smo za tovrstno problematiko še vedno slepi in gluhi. Ljudje namreč potrebujemo izgovor, da se v kar šestih od desetih primerov odpeljemo z avtomobilom na kraj, oddaljen manj kot osem kilometrov.

In kje je Slovenija? Ali ste vedeli, da Slovenija velja za državo z najvišjim številom avtomobilov na prebivalca v regiji. Slovenci smo leta 2016 preživeli povprečno 16 ur v zastojih leta 2017, pa 21 ur. Seveda imamo dve možnosti, ugotavljajo avtorji promocijskega spota Gen-I-ja.

“Spremeniti moramo svoje navade, začeti pa moramo tam, kjer je problem največji, v mestih. Nastavimo si ogledalo. Ljudje namreč ne tičimo v gneči, ljudje smo gneča. Sodobne rešitve na področju mobilnosti temeljijo na zavesti po ohranjevanju okolja in zmanjševanju ogljičnega odtisa vsakega izmed nas. V mozaiku zelene transformacije družba Gen-I Sonce svoje poslanstvo vidi v uresničevanju zelenih rešitev. Prvi korak je integracija električne mobilnosti v urbano okolje. Zgodbo pametne mobilnosti v bližnji prihodnosti dopolnjujemo tudi s promocijo urbane mikromobilnosti, ki jo bomo prav tako poganjali s pomočjo elektrike.

Kolesarjenje je v urbanih središčih že dolgo priljubljeno, saj zmanjšuje potovalni čas in služi kot protiutež zastojem in onesnaževanju.

Izbira kolesa in drugih mikromobilnostnih rešitev pa prinaša še svobodo gibanja na svežem zraku ter pripomore k zmanjševanju stresa. Zgolj sprememba motorja pa za čistejšo prihodnost ni dovolj. Če tehnologija nosi del odgovora, se preostanek skriva v nas samih. Zavedamo se, da so spremembe težke, a neizogibno potrebne. Ponosno utiramo pot k pozitivnemu odnosu do okolja in si kot odgovoren predstavnik energetske industrije prizadevamo utrditi trajnostno mobilnost z zgledom. Pa vi, ste za, da gremo na elektriko?,” se sprašujejo v Gen-I Sonce.

COMMENTS

Wordpress (0)