Skupina Gen-I predstavila novo storitev E-mobilnosti – Gen-I v sistem enotnega plačila uporabe avtomobilskih električnih polnilnic – TOPNEWS.si

Skupina Gen-I predstavila novo storitev E-mobilnosti – Gen-I v sistem enotnega plačila uporabe avtomobilskih električnih polnilnic

Skupina Gen-I predstavila novo storitev E-mobilnosti – Gen-I v sistem enotnega plačila uporabe avtomobilskih električnih polnilnic

Gen-I za svoje odjemalce, ki imajo električna vozila, uvaja novo storitev E-mobilnost, ki njihovim odjemalcem omogoča plačilo uporabe javnih polnilnih postaj za električna vozila prek rednih mesečnih položnic. Z novo storitvijo bodo omogočali enostavno in ugodnejše plačilo uporabe več kot 200 javnih polnilnih postaj v Sloveniji, ki so vključene v sistem “Gremo na elektriko” upravljavca Elektro Ljubljana. Pri tem so se povezali z družbo Elektro Ljubljana, ki upravlja z mrežo polnilnic Gremo na elektriko. Električno mobilnost so uspešno uvedli tudi v svoj vozni park.

Kot je na novinarski konferenci na sedežu skupine v Ljubljani pojasnil predsednik uprave Gen-I Robert Golob, storitev temelji na uporabniški kartici, s katero lahko njihovi odjemalci na katerem koli polnilnem mestu – zaenkrat v sklopu mreže Gremo na elektriko – napolnijo vozilo, strošek pa se jim obračuna prek rednega mesečnega računa za električno energijo.

“Tako uporabnikom ne bo treba skrbeti, čigava je polnilna infrastruktura, ali imajo na kartici dovolj dobroimetja in koliko morajo plačati vnaprej,” je poudaril Golob. Za uporabo storitve bo treba plačati en evro mesečne naročnine, vsa za polnjenje porabljena elektrika pa bo za uporabnike Gen-I prvih 12 mesecev brezplačna.

V Gen-I stremijo k temu, da bi bila cena elektrike za polnjenje enaka tisti, ki jo ima uporabnik za ostalo elektriko. “Strošek bo tako primerljiv ne glede na lokacijo polnjenja,” je pojasnil Golob in dodal, da bo po izteku 12-mesečnega promocijskega obdobja strošek dosegel nekaj evrov mesečno.

Gospodinjski in mali poslovni odjemalci Poceni elektrike in Poceni plina lahko storitev naročijo le preko portala Moj GEN-I, kjer se registrirate in naročite uporabniške kartice. Okolju prijazna mobilnost omogoča odjemalcem nižje stroške vožnje. Poslovni odjemalci električne energije/zemeljskega plina pa storitev naročite po elektronski pošti na naslov pocenielektrika@gen-i.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 1558.

Uporabniške kartice so v sklopu storitve E-mobilnost brezplačne. Uporaba javnih polnilnih postaj “Gremo na elektriko” se vam bo mesečno na računih za dobavo električne energije/zemeljskega plina zaračunala zgolj 1 € + 22 % DDV na uporabniško kartico.

COMMENTS

Wordpress (0)