To je najbolj škandalozna izjava hrvaške predsednice doslej! – TOPNEWS.si

To je najbolj škandalozna izjava hrvaške predsednice doslej!

To je najbolj škandalozna izjava hrvaške predsednice doslej!

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je izjavila, da bi se moralo hrvaško Državno odvetništvo ukvarjati s preiskavami o tem, kar se dogaja danes, ne pa, da se neprestano vrača leta in leta v preteklost.

V velikem preobratu v hrvaški aferi “Dnevnice”, po vsem, kar je priplavalo na dan po skupni konferenci premiera Hrvaške Andreja Plenkovića in glavnega državnega tožilca Dinka Cvitana, je malce pod radarjem spolzela izjava hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović, poroča portal Index.hr.

Izjava je, po mnenju omenjenega portala škandalozna v več nivojih.

“Pozivam državne institucije, v tem primeru DORH-Državno odvetništvo RH, da opravlja svoje delo,” je dejala predsednica Grabar-Kitarović, prenaša Index.hr in poudarja, da bi bilo dobro za predsednico, da bi se na tej točki tudi zaustavila.

“Na žalost, to neprestano jemanje nekakšnih okostnjakov iz omare še naprej vodi k eroziji zaupanja državljanov v politike in institucije. To je primer, ki kaže, da bi se moral DORH ukvarjati s preiskavami o tem, kar se dogaja danes, ne pa, da se neprestano vrača leta in leta v preteklost, ” je dejala predsednica Grabar Kitarović.

Portal Index.hr se sprašuje, kaj je želela s to izjavo povedati predsednica – da se DORH ne bi smel ukvarjati s sumljivimi stvarmi, če so se dogajale v preteklosti?

Vprašanje je, s čim bi se ta institucija potem morala ukvarjati – navaja portal in dodaja, da predsednica svoje izjave ni pojasnila.

Zanjo so malverzacije, ki so se dogajale v zadnjih nekaj letih in so trajale do pred nekaj mesecev oziroma tednov, vračanje leta in leta v preteklost. Razen, da je s to izjavo relativizirala kriminal (do katerega je nedvomno prišlo, samo treba je ugotoviti. kdo je kriv), je predsednica Kolinda s to bizarno izjavo udarila v same temelje pravne države. Kakšna je poanta njene izjave? Zločin je zločin samo takrat, če se dogaja v sedanjosti. V preteklosti, pa to pomeni, kot pravi predsednica Kolinda, nenehno jemanje okostnjaka iz omare, piše Index.hr.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Gospa očitno ne razume nekaj_da med levimi in desnimi zločinci v pošteni obravnavi in obsodbi ne sme biti razlik;oz dvomov v pošteno obravnav in obsodbo:

    • comment-avatar
      Matjaz Kampic 7 let

      Gospa je desničarka, ki polaga vence na grobove padlih Ustašev in izraža spoštovanje in obžalovanje nad njihovo usodo nedolžnih, ki so klali in morili zgolj kot patrioti.

  • comment-avatar
    Katica Špiranec 7 let

    Ponovo joj je bio brži jezik od pameti.