Vsi so prihajali, njih pa ni bilo – SDS in SLS dali košarico Šarcu – TOPNEWS.si

Vsi so prihajali, njih pa ni bilo – SDS in SLS dali košarico Šarcu

Vsi so prihajali, njih pa ni bilo – SDS in SLS dali košarico Šarcu

Na današnje srečanje evroposlancev k premierju Marjanu Šarcu ni bilo treh novoizvoljenih poslancev iz opozicijske SDS. Uradno so bili na rednem izobraževanju za nove poslance iz vrst Evropske ljudske stranke EPP v Španiji.

Pomenljivo pa je, da je na srečanje z Marjanom Šarcem prišla Ljudmila Novak iz NSi, ki pa se izobraževanja v Španiji ni udeležila zaradi domačih obveznosti v parlamentu.

Novakova je sicer srečanje ocenila kot koristno, predvsem v luči predsedovanja Sloveniji EU. Milan Zver je sicer izrazil obžalovanje, ker premier ni uskladil termina z SDS-som oziroma izvoljenimi poslanci na listi SDS-SLS, saj se je v kabinetu premiera opravičil tudi Franc Bogovič iz vrst SLS.

Marjan Šarec je.v krajši izjavi po srečanju dejal, da se pač vsak odloča, kje so njegove prioritete in odsotnost treh od osmih slovenskih evroposlancev uporabil za kritiko, ker se tokrat ni slišalo vseh poslancev. V mislih je imel kritike na njegov račun zaradi tega, ker je odpovedal nastop v Evropskem parlamentu, kar je sprožilo val kritik na njegov račun.
Glede špekulacij o imenu evrokomisarja pa je dejal le, da to sigurno ne bo Violeta Bulc in da so vse špekulacije tej smeri zgolj v funkciji samopromocije.

O ostalih namenih ni želel govoriti, niti potrditi o dogovoru z Mirom Cerarjem, glede njegove morebitne kandidature za evrokomisarja.

COMMENTS

Wordpress (0)