“Ne, ne, ne, to ni piarovsko…” – Sandoz in medijska protiofenziva Roberta Goloba, ki je sinoči delil komplimente “upornemu” delu nacionalke, interpelacijo pa ocenil, kot iskanje “medijske pozornosti” – TOPNEWS.si

“Ne, ne, ne, to ni piarovsko…” – Sandoz in medijska protiofenziva Roberta Goloba, ki je sinoči delil komplimente “upornemu” delu nacionalke, interpelacijo pa ocenil, kot iskanje “medijske pozornosti”

“Ne, ne, ne, to ni piarovsko…” – Sandoz in medijska protiofenziva Roberta Goloba, ki je sinoči delil komplimente “upornemu” delu nacionalke, interpelacijo pa ocenil, kot iskanje “medijske pozornosti”

Predsednik vlade Robert Golob je sinoči v skladu s svojo medijsko strategijo nastopil v obeh osrednjih televizijskih oddajah Odmvevih pri Tanji Starič in 24ur Zvečer pri Urošu Slaku.  “Danes je res izreden dan in gre za odlično novico. Ko je resen investitor pripravljen dati stotine milijonov, takrat imamo takrat imamo zelo resne razloge, da se tega veselimo,” je v Odmevih dejal predsednik vlade Robert Golob.
Naložbe, kot je naložba Leka v Lendavi, pa nas opominjajo, da je Slovenija na izhodu iz krize, je poudaril. Vlada je že lani napovedala, ne glede na krizo, da bo letošnje leto prelomno z vidika investicij, je spomnil Golob. Naložba Leka je prva taka, v prihodnjih tednih, mesecih jih pričakujemo še več, morda ne tako velikih, gre pa za panoge, kot sta avtomobilska in lesno-predelovalna, je dejal.

“To, kar je bilo danes prikazano je prva taka investicija. V prihodnjih tednih mesecih pričakujemo še več, ne tako velikih mogoče, ampak še vedno tudi čez sto milijonov… Povedal bom, da gre za panoge, govorim o avtomobilski panogi, govorim o lesnopredelovalni panogi. Ni pomembno, katera konkretno o tem se bomo skupaj z investitorji predstavili javnosti, ko bo nastopil čas, pomembno je da je ta cikel sprožen in nič narobe ni, če te novice prihajajo vsaki mesec ena. Zakaj zaradi tega, da nas to opominja ves čas , da je Slovenija na izhodu iz krize in da je pri tem izjemno uspešna.”
“Pa malo piarovsko tudi, ne”, je dodala voditeljica Tanja Starič. “Ne, ne, ne , to ni piarovsko, tu gre za realna delovna mesta in za realne investicije,” je vztrajal Golob.

Golob ne verjame, da bi naložba Leka propadla, saj “imamo opravka s podjetjem, ki ima dolgo in uspešno zgodovino investiranja v Sloveniji”. Po drugi strani prihaja naložba v prelomnem trenutku za skupino Sandoz, ki se ločuje od Novartisa in si je za prvo naložbo izbralo Slovenijo, je dejal. Od tega, ali bo uspešno v Lendavi, bo odvisna njihova prihodnost na kapitalskih trgih, je poudaril.

Glede kanadsko-avstrijske avtomobilske skupine Magna, ki zapira lakirnico v Hočah, je dejal, da je za Slovenijo pomembno, da bodo država dobila povrnjena sredstva pomoči. Dodal je, da je bila ta obljuba dana pisno.

Slovenija nima izbire, ali se bo reform lotila ali ne, mora jih izpeljati, jih je pa treba gledati celovito, ne vsake posamično, saj se lahko ujamete v zanko, kot sem se sam pri sodniških plačah, jev Odmevih dejal premier Robert Golob.

“Kdo jih bo plačal te reforme,” je zanimalo Staričevo.
“Reforme so nekaj kar Slovenija nima izbire ali se jih bo lotila ali ne. reforme moramo izpeljati in refrme je opotrebno gledati celovito. Ne vsakič posamično, ker potem se ujamete v tako zanko kot sem se jaz pri sodniških plačah.–” Je bila napaka ne,” je vprašal Staričeva. “Ne, ujel sem se v zanko, ker sem verjel, da takrat, ko se zgodi krivica in ko jo želiš popraviti bodo ostali tudi razumeli, pa niso in zato zdaj vem , da vse reforme morajo potekati istočasno, zato , da so vsi istočasno enako obravnavani. To sprejema in smo zdaj spremenili , kar se tega tiče strategijo.”

Nobena reforma ni zastonj, poudarja premier, ki verjame, da so na dolgi rok nujne in bodo dale finančne rezultate. To je tudi najboljši odgovor na fiskalna pravila in nov skupni okvir. Ob sprejemanju proračunov za 2023 in 2024 je vlada načrtno, že septembra za letošnji proračun načrtovala primanjkljaj nad fiskalnimi pravili, ker želi pomagati gospodarstvu in istočasno spodbuditi investicije. V letu 2024 planiramo primanjkljaj znotraj fiskalnih pravil, je poudaril.

Sestavni del zdravstvene reforme je tudi nujna prevetritev načina upravljanja z zdravstvenimi zavodi, slednji je eden glavnih razlogov, da je zdravstvo v taki krizi, kot je, pa je premier odgovoril na vprašanje glede pisma, ki ga je nanj naslovilo več kot so direktorjev zdravstvenih zavodov z opozorilom, da bodo plače nekaterih zdravnikov po 1. aprilu presegle njihove plače. V pismu so zapisali, da razmišljajo o odstopu, če ta nesorazmerja ne bodo odpravljena.

V plačnem sistemu je reforma nujna, to je dokaz da brez celovite reforme ne moremo spraviti Slovenije naprej, poudarja premier. Niso pa po njegovih nujno samo direktorji zdravstvenih zavodov tisti, ki so podplačani. “2000 zdravnikov je plačanih bolje od mene, pa zato ne razmišljam, da bi odstopil,” je dejal.

Plačna reforma bo morala pripeljati do tega, da bomo vsi plačani tako, kot je potrebno in po učinku. Ta sistem ne bo vzpostavljen čez noč, zagotovo ne do 1. aprila, je opozoril Golob.

Med drugim se je odzval tudi na očitke, da o vsebini reform, ki jih napoveduje vlada, še nič ni jasnega. Z reformami, ki se jih nihče ni loteval 15 let, smo začeli 15. januarja, je dejal. Po dveh mesecih izvajati časovni pritisk za nekaj, kar se ni izvajalo 15 let, pa je po njegovih besedah neodgovorno.

Golob je dal komplimente stavkovnemu in upornemu delu novinarskega kolektiva nacionalke in raztrgal vloženo interpelacijo, ki po njegovi oceni opoziciji gre samo za medijsko pozornost, ker sklepa ni nobenega.

“Dovolite, da bom izkoristil to priložnost in se zahvalil vsem novinarjem in novinarjem, tukaj v tej hiši zato , da se še vedno borite zato, da pride neodvisna in resnična beseda do gledalk in gledalcev. Isto velja tudi za vse urednike, ki se še borijo v tej hiši za to, in verjame, da bo ravno to, da je seda višje sodišče ugotovilo, da je šlo tudi pri imenovanju generalnega direktorja za nezakonito imenovanje, pospešilo odločanje ustavnega sodišča o tem ali je zakon o RTV-ju ustaven ali ne. Jaz res da bo ta odločitev čimprej zato , da se ta agonija pri vas preseka. Vse ostalo kar opozicija govori je pa eno norčevanje iz resnih in realnih problemov , ki jih danes naslavlja vlada in s katerimi so državljanske in državljani soočeni vsak dan .Resni problemi vključno z reformami zdravstva, resni problemi s cenami hrane in energetske draginje so tisto s čimer se bomo mi kot vlada ukvarjali, ker smo to dolžni narediti. “

COMMENTS

Wordpress (0)