Američani prihajajo po Assangeve stvari: Lastnino ustanovitelja Wikileaksa bo Ekvador izročil ameriškim tožilcem! – TOPNEWS.si

Američani prihajajo po Assangeve stvari: Lastnino ustanovitelja Wikileaksa bo Ekvador izročil ameriškim tožilcem!

Američani prihajajo po Assangeve stvari: Lastnino ustanovitelja Wikileaksa bo Ekvador izročil ameriškim tožilcem!

Osebne stvari Juliana Assangea iz časa, ko je bival v ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, bo Ekvador izročil ameriškim tožilcem, so sporočili iz WikiLeaksa.

Uradniki iz Ekvadorja so odšli v London, da bi omogočili ameriškim tožilcem izročitev Assangevih predmetov, vključno s pravnimi dokumenti, zdravniškimi poročili in elektronsko opremo, poroča britanski Guardian.

Wikileaks je še sporočil, da so uradnikom ZN in Assangevim odvetnikom prepovedali prisotnost pri zasegu osebnih stvari Juliana Assangea.

Odvetniki so poudarili, da gre za nezakonito zaplembo premoženja, ki so jo zahtevale ameriške oblasti. Kot poročajo, sta med materiali tudi dva Assangeva rokopisa.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1130421507937755

Assange se nahaja v zaporu v Londonu, kjer prestaja 50-tedensko zaporno kazen zaradi kršitve pogojnega izpusta na podlagi varščine. Naslednji mesec bo sodišče v Londonu odločalo o prošnji ZDA za njegovo izročitev.

Švedska je danes vložila zahtevo za aretacijo Assangea, v primeru izdane odredbe, bo to zadnji korak v postopku, ki bi imel za posledico njegovo izročitev tej državi.

COMMENTS

Wordpress (0)