Nogomet razdira prijateljstva, “Agnelli izdal Čeferina, Orban Janšo?” – TOPNEWS.si

Nogomet razdira prijateljstva, “Agnelli izdal Čeferina, Orban Janšo?”

Nogomet razdira prijateljstva, “Agnelli izdal Čeferina, Orban Janšo?”

Odzivi na napoved o ustanovitvi nogometne superlige so zelo burni. Odzvali so se tudi politični voditelji. Še nikoli evropska politika ni bila tako usklajena z velikimi športnimi zvezami, tudi evropska komisija je podprla UEFO.

Madžarski premier Viktor Orban je na primer sporočil, da Madžarska nasprotuje ustanovitvi superlige, medtem ko je Janez Janša na Twitterju zapisal, da “če se neka organizacija vodi z napihnjeno aroganco v stilu: “Odgovor je enak prejšnjemu,” potem le-ta slej ko prej razpade @UEFA”

Čeferin pa je na tiskovni konferenci govoril o “kačah na prsih ” in Agnelliju, največjem lažnivcu, kar jih je spoznal. Čeferin je bili krstni boter Agnellijevi hčerki. “Bil sem 24 let odvetnik za kazensko pravo, a česa takšnega še nisem izkusi. Nisem vedel, da je okrog mene toliko kač. Zdaj vem,” je dejal Čeferin.
Na družbenih omrežjih se je razvila zanimiva polemika o tem, kdo je koga izdal. Agnelli izdal Čeferina, Orban Janšo je na Twitterju zapisal Marko Pigac.

https://twitter.com/nejkli/status/1384142695786897418

Notranji minister Aleš Hojs pa je ob tem zapisal: “Zastopal je najhujše kriminalce in nihče ni bil tako podel in lažniv kot lastnik Fiata (predsednik Juventusa). Pa tile Čeferini so pa res pravi kerljci…”

Če ostanemo pri odzivih doma pa je presenetljivo tudi vodja slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič, sicer podpornik Janševe koalicije, podprl Čeferina.

https://twitter.com/nejkli/status/1384142695786897418

Aleksander Čeferin se je zahvalil “evropski nogometni družini”, vsem 55 nacionalnim zvezam, ki so proti superligi, za podporo se je zahvalil tudi vladam. Celotna debata doma pa je potekala predvsem pod vtisom Čeferinovega nastopa v oddaji 24ur na POP TV v oddaji Fokus.

Čeferin je ostro kritiziral vlado Janeza Janše in med drugim dejal: “komunikacija je popolnoma napačna. Svojih državljanov ne smeš imeti za bedake, ki ničesar ne razumejo in samo ležijo na kavču, ampak jim je treba razložiti, kakšna je situacija in kako nameravamo iz te situacije priti… to, da je nekdo kaznovan zato, ker ima na dežniku napisano, da se ne strinja z vlado, ali pa, da je nekdo kaznovan, ker nekaj napiše na tla, je zame sramotno in je evidentni dokaz pretirane represije, ki ne more pripeljati do ničesar dobrega…če poveš svoje mnenje, ki ni enako mnenju vrhovnega vodje te manjšine ali kogarkoli od njih, potem si sovražnik številka ena, naenkrat te začnejo napadati. Pri nas so začeli napadati tudi mojega brata, celo mojega očeta, ki je star 83 let, ampak mi se pravzaprav iskreno temu smejimo, ker vidimo, da ljudje temu ne verjamejo”. Zatem se je vsulo na družbenih omrežjih, zato komentarji in reakcije na dogajanje v UEFI predvsem s strani podpornikov vlade ni presenetljivo.

COMMENTS

Wordpress (0)