V Milanu se je zbralo več tisoč desničarjev: “Spremenili bomo zgodovino” – TOPNEWS.si

V Milanu se je zbralo več tisoč desničarjev: “Spremenili bomo zgodovino”

Matteo Salvini: Evropske volitve so referendum med življenjem in smrtjo, preteklostjo in prihodnostjo, med svobodno Evropo in Islamsko državo!

V Milanu se je zbralo več tisoč desničarjev: “Spremenili bomo zgodovino”

Nacionalistične in ekstremistične stranke iz različnih delov Evrope so v soboto zbrale v Milanu na vrhu, ki ga je vodil podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini, ki je obljubil, da bodo po volitvah v Evropski parlament prihodnji teden preoblikovali Evropo.

Salvini, vodja Lige, meni, da bo njegova nova desničarska zveza osvojila rekordno število sedežev na volitvah, ki bodo potekale od 23. do 26. maja, kar jim bo omogočilo, da bo njihov glas slišan v EU v naslednjih petih letih.

Na glavnem trgu v Milanu, pred monumentalno katedralo Duomo, se je zbralo več tisoč desničarjev.

Shoda so se udeležile stranke iz 11 držav, vključno s francosko Nacionalno skupščino (RN), nemško Alternativo za Nemčijo (AfD) in nizozemsko Svobodnjaško stranko (PVV).

Vse skupaj se je odvijalo v senci v senci škandala, ki je prizadel Avstrijsko svobodnjaško stranko (FPO), pomembno Salvinijevo zaveznico, čigar vodja je v soboto odstopil s funkcije vicekanclerja, potem ko se je znašel v korupcijski aferi, kjer je v zameno za finančno podporo svoji stranki ponujal državne posle ruskemu oligarhu.

Salvini: Spremenili bomo zgodovino

Shod se je začel včeraj ob 16:00, na odru pa so se izmenjali različni govorci. Glavno sporočilo srečanja je bilo: “Italija prva”.

“Hvala, ker ste danes prišli sem, da bi spremenili zgodovino,” je dejal vodja italijanske Lige Matteo Salvini, ki je prišel na oder pred 17 uro, pospremljen z velikim skandiranjem.

Salvini, ki je podpredsednik italijanske vlade in notranji minister, se je v preteklem tednu neutrudno udeleževal številnih shodov, kjer je pozival volivce k mobilizaciji.

“Pomagajte nam, da postanemo prva stranka v Evropi, ki bo prevzela ključe našega doma.” Evropske volitve so referendum med življenjem in smrtjo, preteklostjo in prihodnostjo, med svobodno Evropo in Islamsko državo, ki temelji na strahu, “je dejal Salvini, poroča France Presse.

Tisti, ki ne nameravajo uveljaviti svoje pravice do glasovanja, je takoj ocenil za “sodelavce” nemške kanclerke Angele Merkel, francoskega predsednika Emmanuela Macrona in ameriškega milijarderja in financerja “odprte družbe” Georgesa Sorosa.

Desničarji so prišli iz vse Evrope

Vodja skrajno desne francoske stranke Nacionalni zbor (RN) Marine Le Pen, vodja nemške stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) Joerg Meuthen in nizozemski populistični voditelj Geert Wilders so bili med govorci na shodu na trgu Duomo pred milansko katedralo.

“To je zgodovinski trenutek,” je dejala Marine Le Pen novinarjem pred shodom.

“Pred petimi leti smo bili izolirani, danes pa smo z našimi zavezniki končno v položaju, da lahko spremenimo to Evropo,” je dejala in napovedala, da bo nova desničarska zveza tretja največja politična skupina v novem sklicu EP.

Ankete kažejo, da bi lahko bili četrti, vendar Le Pen pričakuje, da se jim bodo pridružile še druge stranke, vključno z madžarskim Fideszom, ki je zdaj del evropskega mainstreama.

Madžarski premier Viktor Orban je javno podprl Salvinija in obljubil, da bo po volitvah sodeloval z njim, vendar pa nasprotuje kakršnemu koli zavezništvu z Le Penovo.

Zveza skrajne desnice se zavzema za splošni cilj vrnitve moči državam članicam, zatiranju priseljevanja in preprečevanja širjenja islama. Stranke skrajne desnice se razlikujejo le v stališčih v zvezi s socialno in ekonomsko politiko.

COMMENTS

Wordpress (0)