Porošenko pripravlja državni udar: Ukrajinska poslanka hudo obtožila bivšega predsednika Ukrajine Petra Porošenka – TOPNEWS.si

Porošenko pripravlja državni udar: Ukrajinska poslanka hudo obtožila bivšega predsednika Ukrajine Petra Porošenka

Porošenko pripravlja državni udar: Ukrajinska poslanka hudo obtožila bivšega predsednika Ukrajine Petra Porošenka

Poslanka ukrajinske Verhovne rade Nadežda Savčenko je prepričana, da nekdanji predsednik Ukrajine Petro Porošenko zavlačuje z inauguracijo novoizvoljenega predsednika Vladimirja Zelenskega, saj pripravlja “uzurpacijo oblasti”.

Nadežda Savčenko

“Porošenko je edini predsednik, ki ne želi predati svojih pooblastil čim dlje, kolikor je mogoče. To nima nikakršne zveze z razpustitvijo skupščine, temveč s tem, da se Porošenko pripravlja na uzurpacijo oblasti. Sama sem o tem že opozarjala,” je dejala Savčenkova.

Po izgubi na volitvah Porošenko na veliko kadrira. Po njenem mnenju postavlja svoje ljudi v vojaško sfero in lahko se zgodi, da bo ostal glavni poveljnik še dolgo časa.

Savčenkova je poudarila, da bo Porošenko, v času dokler Zelenski uradno ne prevzame funkcije, “kradel in prikril, kar je ukradel na offshore računih.”

Spomnimo, Volodimir Zelenski je v drugem krogu predsedniških volitev v Ukrajini premagal Petra Porošenka s 73,22 odstotka glasov.

COMMENTS

Wordpress (0)