Odvetnik o primeru “državni udar” v Črni gori: Sodba o terorizmu je politični pamflet, to je seznam laži! – TOPNEWS.si

Odvetnik o primeru “državni udar” v Črni gori: Sodba o terorizmu je politični pamflet, to je seznam laži!

Odvetnik o primeru “državni udar” v Črni gori: Sodba o terorizmu je politični pamflet, to je seznam laži!

Sodba obtoženim za poskus terorizma in državnega udara na dan parlamentarnih volitev leta 2016 v Črni gori je politični pamflet, je včeraj po razglasitvi sodbe dejal odvetnik Miroje Jovanović in napovedal pritožbo na pristojno instanco.

Jovanovič, ki je odvetnik Andrije Mandića, Mihaila Čađenovića in Branke Milić, meni, da “to ni sodba, ampak politična izjava bratov Đukanović, njuno sporočilo Rusiji, srbskemu ljudstvu in voditeljem Demokratske fronte”.

“Temu, kar sem danes delno prisostvoval, ni razglasitev sodbe, temveč razglasitev političnega pamfleta,” je dejal Jovanović novinarjem pred višjim sodiščem.

Povedal je, da bo vložil pritožbo, ko bo prejel to “politično izjavo, ki jo bodo nekateri poimenovali sodba”.

“To bo dejansko bolj seznam postopkov, seznam laži. Nimam dvomov, da je sodišče, ki bo odločalo o pritožbah, na telefonski zvezi z Višjim sodiščem v Podgorici,” je dejal Jovanović.

Po njegovem mnenju je to, kar lahko in mora biti spodbuda obrambi, da se pove, “da si nek režim, ki razpada, upa 9. maja obsoditi državo, ki je tega dne osvobodila Evropo”.

Jovanović se je tudi vprašal, kako to, da sodišče verjame “psihičnemu bolniku” in pri tem lažno citira ključni dokument Rusije.

“Več kot desetkrat je sodišče verjelo človeku, ki ga je izvedenec ocenil kot nevropsihiatričnega bolnika. Kot odvetnik preziram vsako črko, ki so jo danes prebrali,” je poudaril Jovanović.

Dejal je, da je bil ruski dokument, ki kaže, da Saša Sinđelić ni bil v Moskvi, napačno citiran. “Tam je zelo natančno navedeno, da ni prečkal meje, niti carinske črte.”

Jovanović je še dejal, da ima pomisleke glede osebe, ki bi morala biti sodnik, pa zanemari psihiatrično in psihološko izvedensko mnenje o človeku (kronski priči) in mu verjame, ta človek pa je hladnokrvno ubil v hrbet človeka v Vukovarju in zato je bil tudi pravnomočno obsojen na 21-letno zaporno kazen. To je nadaljevanje zgodbe o skrivanju identitete Saše Sinđelića, ki je lagal na sodišču.

COMMENTS

Wordpress (0)