Župan Istanbula Ekrem Imamoglu je razveljavitev volitev v Istanbulu ocenil kot izdajo – TOPNEWS.si

Župan Istanbula Ekrem Imamoglu je razveljavitev volitev v Istanbulu ocenil kot izdajo

Župan Istanbula Ekrem Imamoglu je razveljavitev volitev v Istanbulu ocenil kot izdajo

Župan Istanbula iz vrst opozicije je ocenil odločitev volilne komisije, ki je razveljavila izid volitev, na podlagi katerih je postal župan tega mesta, kot “izdajo”, potem ko je stranka predsednika Recepa Tayyipa Erdogana vložila pritožbo.

“Tisti, ki v tej državi sprejemajo odločitve, so verjetno storili izdajo. Vendar mi se ne bomo predali, obdržite upanje,” je dejal Ekrem Imamoglu, potem ko je volilna komisija razveljavila izid volitev, na katerih je zmagal 31. marca letos.

Imamoglu je pozval svoje podpornike, naj se ne predajo in jim sporočil, da bodo skupaj zmagali.

Razmišljajo o strategiji

Imamoglu se je v torek srečal z opozicijskimi voditelji, da bi skupaj izdelali strategijo po odločitvi volilne komisije o razveljavitvi volitev v Istanbulu.

Prav tako se bo v Ankari srečal s svojim šefom socialdemokratske stranke (CHP) Kemalom Kilicdaroglujem in vodjo desne stranke Iyi (Desnica) Meralom Alsenerjem.

Odločitev o razveljavitvi volitev je bila sprejeta potem, ko je Stranka za pravičnost in razvoj (AKP) predsednika Erdogana vložila več pritožb zaradi “velikega števila nepravilnosti”, ki so postavile pod vprašaj veljavnost volitev.

Imamoglu je v Istanbulu zmagal s 13.000 glasovi več kot nekdanji premier Binali Yildiro.

COMMENTS

Wordpress (0)