(VIDEO) Vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi je živ! Pojavil se je prvič po petih letih, oblečen v črno in s strojnico! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi je živ! Pojavil se je prvič po petih letih, oblečen v črno in s strojnico!

(VIDEO) Vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi je živ! Pojavil se je prvič po petih letih, oblečen v črno in s strojnico!

Vodja islamske države Abu Bakr al-Bagdadi se je prvič po petih letih pojavil na video posnetku, ki ga je objavila ekstremistično propagandna spletna stran El Furkan.

Posnetek prikazuje vodja Islamske države z rdečo brado v črnem oblačilu, ki sedi na tleh poleg strojnice.

To je njegov prvi videoposnetek, odkar je leta 2014 govoril v mošeji El Nusra.

V videoposnetku, ki traja 18 minut, sporoča, da je Islamska država izgubila kalifat v Siriji in Iraku, vendar je poudaril, da boj z Zahodom še ni končan.

“Boj islama s križarji je dolg, bitka pri Baguzu je končana in kaže surovost in brutalnost križa proti islamu, hkrati pa je pokazala pogum in vztrajnost nacije islama,” je dejal Baghdadi v propagandnem video posnetku.

Poleg tega je vodja džihadistov pohvalil napadalce, ki so izvedli napade na Šri Lanki, v katerih je umrlo več kot 250 ljudi, in dejal, da je to maščevanje za padec Baguza.

COMMENTS

Wordpress (0)