Trump toži dve banki: Ne dovoli, da bi izročili njegove finančne podatke kongresu – TOPNEWS.si

Trump toži dve banki: Ne dovoli, da bi izročili njegove finančne podatke kongresu

Trump toži dve banki: Ne dovoli, da bi izročili njegove finančne podatke kongresu

Ameriški predsednik Donald Trump, njegov sin Donald Jr. Eric in hči Ivanka ter njegovo podjetje, tožijo dve banki, da bi preprečili predajo finančnih poročil kongresnim odborom, poroča CNN.

Gre za še en poskus ameriškega predsednika, ki naj bi ta mesec preko sodnih procesov preprečil demokratom, da bi preiskovali njegovo finančno zgodovino.

Trump je s svojo ekipo vložil tožbo proti Deutsche Bank in Capital One. Obe banki “že dolgo zagotavljata poslovne in osebne bančne storitve tožilcem,” so povedali Trumpovi odvetniki.

Trumpovi v tožbi trdijo, da trditve odbora za obveščevalne zadeve in odbora za finančne storitve niso veljavne, ker kršijo zakon o zasebnosti.

Deutsche Bank je v sporočilu za javnost navedla, da bo izpolnila vse sodne odločbe.

“Zagotovili bomo ustrezne informacije za vse pooblaščene preiskave in spoštovali bomo sodne odredbe v zvezi z zgoraj omenjenimi preiskavami,” je zapisala banka.

Cilj je čim dlje zavlačevati s finančno preiskavo

Šefa odborov, ki sta zahtevala sporne informacije, demokrata Adam Schiff in Maxine Waters, sta v svoji izjavi tožbo ocenila kot “neutemeljeno”.

“Namen te tožbe ni uspeti. Njen namen je le, da se s prikazom finančnih podatkov zavlačuje čim dlje,” sta povedala Watersova in Schiff.

COMMENTS

Wordpress (0)