Hit na družbenih omrežjih in You Tube! Francoskega predsednika Macrona poklical predsednik Ukrajine “Zelenski”: Počutim se kot Putin, tudi on je zmagal s 73 odstotki! – TOPNEWS.si

Hit na družbenih omrežjih in You Tube! Francoskega predsednika Macrona poklical predsednik Ukrajine “Zelenski”: Počutim se kot Putin, tudi on je zmagal s 73 odstotki!

Hit na družbenih omrežjih in You Tube! Francoskega predsednika Macrona poklical predsednik Ukrajine “Zelenski”: Počutim se kot Putin, tudi on je zmagal s 73 odstotki!

V Franciji odmeva telefonski pogovor predsednika Macrona z novim (lažnim) ukrajinskim predsednikom Zelenskim. Namreč francoskega predsednika sta poklicala prangerja Vladimir Kutnjecov (Vovan) in Aleksej Stoljarov (Leksus) in se predstavila kot novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Telefonski pogovor se je začel z Macronovo čestitko, ki je (lažnemu) Zelenskemu zaželel naj uživa v zmagi na predsedniških volitvah v krogu bližnjih in svoje družine.

“Najlepša hvala za vašo podporo, 73 odstotkov – počutim se kot Vladimir Putin, ima enake rezultate,” je odgovoril Macronu “Zelenski”.

Macron je nato dejal, da sistem v Ukrajini deluje “nekoliko drugače” kot v Rusiji in da je rezultat Zelenskega “videti bolj naraven”.

Sogovornika sta nato razpravljala o morebitni izročitvi Petra Porošenka v primeru, da se bo odločil skriti pred ukrajinskim pravosodjem v Franciji.

Nato sta se “Zelenski” in Makron pogovarjala o razmerah v Donbasu in Minskem procesu. Komik je dejal, da je Porošenkova politika bila neučinkovita, in da nekdanji ukrajinski predsednik ni bila primerna figura, ker je oviral proces združevanja Evrope.

Francoski predsednik je odgovoril “Zelenskemu”, da ima prav in da lahko računa na njegovo podporo.

Ob koncu pogovora je “Zelenski” čestital Macronu velikonočne praznike in izjavil, da bo proslavil zmago, vendar da ne bo “tako pijan kot je ponavadi bil Porošenko”.

Drugi krog predsedniških volitev v Ukrajini je potekal 21. aprila. Volodimir Zelenski je bil izvoljen za predsednika Ukrajine. Prejel je 73,22 odstotka glasov volivcev.

COMMENTS

Wordpress (0)