Srbski mediji: Janša o vohunski aferi – “Strel Slovenije v lastno koleno” – TOPNEWS.si

Srbski mediji: Janša o vohunski aferi – “Strel Slovenije v lastno koleno”

Srbski mediji: Janša o vohunski aferi – “Strel Slovenije v lastno koleno”

Mediji v soseščini, med drugimi tudi srbski Blic povzemajo besede opozicijskega vodje Janeza Janše o zadnji vohunski aferi, slabem ugledu Slovenije v svetu in njenem slabem odnosu s sosednjimi državami.

Tako srbski Blic piše, da je opozicijski vodja, nekdanji premier Janez Janša, ocenil, da se koalicijska vlada in premier Marjan Šarec ne znajdeta na evropski politični sceni, kar se je pokazalo v primeru “najnovejše izsiljene afere s Hrvaško”.

V intervjuju za slovensko televizijo je v sredo zvečer Janez Janša dejal, da je škandal s prisluškovanjem “strel v lastno koleno”, glede na to, da je Šarec sklical sejo Sveta za nacionalno varnost v času, ko Hrvaška pripravlja uspešno srečanje 16 držav srednje in vzhodne Evrope s Kitajsko, s katero je dosegla “več političnih točk”.

“Zabavno je, ko gledamo komedije na odru, ne pa tudi takrat, ko se komedija dogaja v naši vladi”, je dejal Janša in pri tem aludiral na Šarca, diplomiranega igralca, ki je bil pred vstopom v politiko znan kot stand-up komik.

Janša je tudi dejal, da so odnosi med Slovenijo in sosednjimi državami zelo slabi, kot tudi njen ugled v mednarodni skupnosti.

“Nikoli, odkar Slovenija obstaja, naši odnosi s sosednjimi državami niso bili tako slabi, ugled Slovenije pa je danes nižji kot kdajkoli prej, je ocenil Janša, poroča Blic.rs.

COMMENTS

Wordpress (0)