V prodajo spustili prvi 5G pametni telefon – TOPNEWS.si

V prodajo spustili prvi 5G pametni telefon

V prodajo spustili prvi 5G pametni telefon

Samsung je včeraj plasiral v prodajo svoj novi pametni telefon Galaxy S10 5G, prvi na svetu z vgrajeno komunikacijsko tehnologijo pete generacije, medtem ko Južna Koreja želi postati vodja tehnološkega napredka v tem sistemu.

Južna Koreja je v sredo postala prva država na svetu, ki je začela s 5G storitvami po vsej državi, s tremi vrhunskimi mrežami, ki so uporabnikom omogočile prenos filmov v samo nekaj sekundah.

Kmalu zatem je istega dne ameriški telekomunikacijski velikan Verizon začel svojo mrežo v Chicagu in Minneapolisu, potem ko je njegov konkurent AT & T decembra omogočil omrežje 5G določenim strankam v 12 ameriških mestih.

Mobilni telefon stane okoli 1200 dolarjev

Trije južnokorejski mobilni operaterji – SK Telecom, KT in LG Uplus – so organizirali posebne dogodke ob izdaji Samsungovega pametnega telefona Galaxy S10 5G, katerega osnovna različica stane 1.200 dolarjev.

Novi uporabniki so navdušeni nad tem, kaj zagotavlja njihova 5G mreža.”Gledam veliko video vsebin, filmov in predavanj in upam, da mi bodo višje hitrosti pomagale bolje upravljati svoj čas,” je povedal kupec Shim Ji-hye.

Samsungov konkurent LG bo predstavil mobilni telefon 5G V50 ThinQ konec aprila, Verizonova mreža v Ameriki pa bo delala z Motorola Moto Z3, ki je opremljena s posebnimi dodatki.

S trženjem omrežja 5G ima Južna Koreja priložnost razviti to tehnologijo, ki je ključna za prihodnost razvoja naprav, kot so samovozeča vozila in internet.

Po pričakovanjih naj bi Južni Koreji do leta 2034 prinesla 565 milijard dolarjev gospodarskih koristi, ocenjujejo analitiki.

Zaostreni odnosi med Združenimi državami Amerike in Kitajsko

Tehnologija 5G je zaostrila odnose med ZDA in Kitajsko, ki dominira v razvoju tega segmenta.

Združene države so pritisnile na zaveznike in velike ekonomije, naj se izogibajo uvedbi mreže 5G kitajskih podjetij, kot je Huawei, z opozarjanjem na varnostne napake, ki bi Pekingu omogočile dostop do vseh naprav, priključenih na omrežje 5G.

Kitajske družbe imajo skupaj 3400 patentov 5G, več kot tretjino jih je po podatkih analitičnega podjetja IPlytics v lasti družbe Huawei (1529).

Na drugem mestu je Južna Koreja. Njena podjetja imajo 2051 patentov, medtem ko Američani zaostajajo s 1368 patenti.

COMMENTS

Wordpress (0)