Američani pišejo peticijo proti prvi dami ZDA – TOPNEWS.si

Američani pišejo peticijo proti prvi dami ZDA

Američani pišejo peticijo proti prvi dami ZDA

Okoli 100.000 ljudi je podpisalo peticijo, s katero pozivajo prvo damo ZDA Melanio Trump, da zapusti svoje sedanje bivališče v “Trump tower-ju” in se preseli k svojemu možu, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu v Belo hišo. Razlog za to je velika količina denarja, ki jo davčni obvezniki namenjajo za njeno varnost.

Prva dama ZDA Melania Trump se je odločila ostati v New Yorku, vse dokler sin predsedniškega para Barron ne zaključi šolskega leta. Podpisniki peticije se ne strinjajo s tako odločitvijo prve dame, saj menijo, da prva dama s svojo trdoglavostjo troši ogromno denarja iz zveznega proračuna, saj ima družina predsednika po zakonu pravico do varovanja.

Po prvih ocenah bi moralo varovanje družine Trump stati milijon dolarjev dnevno, vendar se je ocena zardi načina življenja družine Trump spremenila. V sporočilu newyorške policije se navaja, da je bilo za varnost dela družine Trump v času od predsedniških volitev 9. novembra do inauguracije 20. januarja porabljenih 24 milijonov dolarjev.

Policijska poročila razkrivajo, da varovanje prve dame in njenega sina stane dnevno med 127.000 in 146.000 dolarji. Ti stroški bi se utegnili na dnevnem nivoju povečati na 308.000 dolarjev, ko bi predsednik Trump prišel v New York oziroma na obisk k svoji družini. Res je, da odkar je Trump postal predsednik ZDA, ni odšel v New York, temveč nekajkrat v svoje luksuzno letovišče Mar-a-lago.

Podpisniki peticije so jezni na prvo damo, če se pogleda njihove komentarje na forumih, verjamejo, da mora prva dama ZDA Melania sama pokriti svoje stroške ločenega življenje od soproga, v kolikor se ne želi preseliti v Belo hišo. To ni edina stvar, ki jo zamerijo prvi dami. Z odločitvijo prve dame, da ne bo živela v predsedniški rezidenci, Melania krši pomembno tradicijo ZDA. Vse soproge dozdajšnjih predsednikov so za časa predsedniškega mandata njihovih soprogov živele v Beli hiši.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    dr Janez Sveti 7 let

    100.000 od 350 milijonov nima nobene teže.Za vsako neumnost v ZDA dobiš več podpisov. Npr. Če bi objavili ali napade ZDA državo Tirana,ker jim grozijo, bi bilo sigurno 1 milijon Jenkijev ZA 🙂 🙂 🙂
    Dr Janez Sveti genij