(VIDEO) Odslej lahko Nicolas Maduro mirno spi: Po Rusih v Venezuelo prispeli tudi Kitajci! ZDA takoj zanikale načrte za invazijo! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Odslej lahko Nicolas Maduro mirno spi: Po Rusih v Venezuelo prispeli tudi Kitajci! ZDA takoj zanikale načrte za invazijo!

(VIDEO) Odslej lahko Nicolas Maduro mirno spi: Po Rusih v Venezuelo prispeli tudi Kitajci! ZDA takoj zanikale načrte za invazijo!

Prejšnji teden je kitajsko letalo z medicinskimi pripomočki in kitajsko vojaško enoto odletelo v venezuelsko prestolnico Caracas, kot neposredna podpora predsedniku Nicolasu Maduru v boju za oblast z opozicijskim voditeljem Juanom Guaidojem.

Več deset kitajskih vojakov je prispelo v Caracas s 65 tonami zdravil v znak strateškega sodelovanja med Kitajsko in Venezuelo.

Poteza je neposredna podpora venezuelski vladi pred ameriškimi poskusi rušenja Madura in njegove vlade, zlasti po tem, ko je tudi Rusija prejšnji teden poslala vojaške strokovnjake v dveh tovornih letalih.

Predsednik Maduro je pozdravil prihod kitajske humanitarne pomoči preko Twitterja z besedami: “Venezuela prekinja imperialistično obleganje in gre do zmage”.

Potem ko so ZDA sporočile, da ne nameravajo napasti Venezuele, saj so venezuelske vojaške sile po vsej državi aktivirale sistem S-300, v državi pa so prisotni tako ruski kot kitajski vojaški eksperti, je mogoče pričakovati prihod še več ruskih in kitajskih vojakov, poroča Muraselon.com.

COMMENTS

Wordpress (0)