Gregor Preac vložil tožbo proti Zmagu Jelinčiču Plemenitemu, ker ga je v izjavi za Topnews primerjal z “govedom” – TOPNEWS.si

Gregor Preac vložil tožbo proti Zmagu Jelinčiču Plemenitemu, ker ga je v izjavi za Topnews primerjal z “govedom”

Gregor Preac vložil tožbo proti Zmagu Jelinčiču Plemenitemu, ker ga je v izjavi za Topnews primerjal z “govedom”

Gregor Preac je vložil tožbo proti Zmagu Jelinčiču Plemenitemu zaradi njegovih izjav za portal Topnews.si in Top TV, ker ga je v parlamentu javno primerjal z “govedom, ki ne razume štosa” in da je “osebnostno zmeden”‘. Preac je v obrazložitvi tožbe med drugim zapisal, da bo zbrana sredstva nameniti Društvu Sonček Maribor (Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije). Več o tem si lahko preberete spodaj:

TOŽBA ZARADI RAZŽALITVE G. JELINČIČA

Gospod Jelinčič, ki je v predkazenskem postopku zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja na moje trditve, da je za mojo morebitno izvolitev za evropskega poslanca na listi SNS na bližnjih evropskih volitvah zahteval od mesečne plače 500 evrov za stranko SNS in tisoč evrov sebi na roke, me je potem za POP TV in druge medije žalil, da lažem, pa da sem osebnostno zmeden, četudi se je pred tem rad slikal z menoj v javnosti, bil zelo zadovoljen, ko sem pred leti naredil z njim intervju o starem slovenskem denarju, se sestajal z menoj za kandidaturo v svoji poslanski pisarni, objavil mojo kandidaturo za nosilca liste SNS za evropske volitve v medijih, tri mesece koristil moje politično znanje in se zanj v elektronski pošti zahvaljeval.

To samo pomeni, da je to za medije izrekel le z namenom žaliti in diskreditirati, ko so mediji, javnost, kriminalisti, Urad za preprečevanje korupcije pri njem zaznali visok sum kaznivega dejanja. A gospod Jelinčič se s tem ni ustavil, temveč je v maniri svoje dokazane kriminalne preteklosti nadaljeval z žaljenjem. Topnews.si in novinar Vlado Vodušek sta posnela izjavo g. Jelinčiča, kjer pravi:

‘Na vprašanje, koliko resnice je na tem, da mora Preac njemu osebno dati 1000 evrov, pa stranki 500 evrov, Jelinčič pravi: “Ne, jaz sem rekel, da enega jurja lahko od plače obdrži, vse ostalo bo dal pa nam, ne. He, he in saj smo se smejali, ne. Samo, on ta štos ne razume ali pa laže, ne, verjetno je pa oboje, ne. Ampak, hec je v tem, da smo se mi potem še tam odspodaj v pisarni še nekaj cajta smejali, kako govedo je to, da štosa ne zastopi. Pa da je kar samo debelo gledal, pa ja, ja, ja govoril. To se pravi niti dojel ni, kaj sem mu rekel.”’ Ne bom se ukvarjal s slabo slovenščino prvaka Slovenske nacionalne stranke ne z vsebino, ki ne drži oziroma je gospod Jelinčič resnico ponovno prirejal. A v javnosti me je torej imenoval ‘govedo’, in to kar sredi Slovenskega parlamenta. Že to je sramotno, da državni poslanec uporablja tak jezik v javnosti, pa za medije, pa sredi parlamenta. Pa da izrabi in zlorabi Slovenski parlament za obračunavanje z državljani.

Nobena od političnih strank, poslanskih skupin, nihče od poslancev doslej še ni obsodil teh besed, te nemoralnosti g. Jelinčiča in te zlorabe Slovenskega parlamenta. Kaže, da Slovenski parlament kot ustanova nima nobenih pravil, kako naj se v njem vedejo poslanci. Kot da poslanci ne bi bili državljani, temveč nekaj več, nad državljani, ne pa izvoljeni predstavniki ljudstva, torej da jim je dovoljeno prav vse, predvsem pa uporabljati Slovenski parlament za svoj nemoralni PR, žaljenje in blatenje državljanov.

Zato razmišljam, da bi gospoda Jelinčiča tožil za razžalitev. Nenazadnje nekoga, ki toliko razmišlja o denarju, najbolj zaboli, če ga mora dati, in še to za pravične namene.Torej, razmišljam, da v tožbi za razžalitev od gospoda Jelinčiča zahtevam vsoto 6000 evrov, ki bi jo moral g. Jelinčič nakazati Društvu Sonček Maribor, ki je del Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije.

Prav tako bom od Slovenskega parlamenta zahteval, da nameni vsoto 3000 evrov za Društvo Sonček Maribor kot moralno kompenzacijo, ker ne preprečuje in kaznuje izpadov svojih poslancev, ki žalijo v prostorih parlamenta svoje volilce in državljane. Prav tako bom od Slovenskega parlamenta oziroma predsednika Židana zahteval, da ustrezna komisija pokrene ustrezni postopek proti g. Jelinčiču in ga za nemoralno vedenje in nemoralno uporabo Slovenskega parlamenta ustrezno kaznuje.

Tu se mi seveda postavlja vprašanje, koliko so ostali slovenski politiki in poslanci podobni g. Jelinčiču in zakaj njegovih nemoralnih besed in dejanj javno ne obsodijo?!

Gregor Preac,
novinar,
Maribor

DOKAZNO GRADIVO: besedilo in video z žalitvami g. Jelinčiča
http://topnews.si/2019/03/28/video-jelincic-o-preacu-kako-govedo-je-to-da-niti-stosa-ne-
razume/

COMMENTS

Wordpress (0)