Prihodnost je zelena, ustvarjajmo jo skupaj! – TOPNEWS.si

Prihodnost je zelena, ustvarjajmo jo skupaj!

Prihodnost je zelena, ustvarjajmo jo skupaj!

Družba GEN-I se ne le pripravlja na spremembe, ki jih bo prinesla energetska revolucija, ampak želi tudi sama krojiti brezogljično prihodnost in čisto okolje za prihodnje generacije. S pametno energijo bodo povezali delovanje razpršenih obnovljivih energetskih virov, elektromobilnost, prilagodljivosti odjema na način, da bodo omogočili trajnostno, čisto in decentralizirano energijo za vsakogar.

V Sloveniji so na tem področju vodilni igralec.

S projektom mikro sončnih elektrarn so orali ledino. Do sedaj so zgradili že več kot 700 domačih sončnih elektrarn, postavili prvo sončno elektrarno na večstanovanjski stavbi in že vstopili na hrvaški trg, kjer so zgradili prvo sončno elektrarno na poslovnem objektu. Družba GEN-I je član štiriletnega mednarodnega raziskovalnega projekta FutureFlow, ki išče nove rešitve za izravnavo elektroenergetskega sistema in upravljanje pretokov v evropskem omrežju. Sodeluje pri razvoju tehnologij za prilagajanje odjema pri malih odjemalcih. So hkrati tudi prva družba v Sloveniji, ki je izdala zeleno obveznico.

Njihov skupni cilj je zelena transformacija.

S svojim znanjem in postavljeno infrastrukturo bodo zagotovili povečanje samooskrbe, učinkovitejšo rabo energije, pametno upravljanje energije in izničenje ogljičnega odtisa pri naši porabi. To bo njihov skupni prispevek v boju proti podnebnim spremembam.

Pod svoje okrilje želijo združiti vse, ki so prepričani, da je v skrbi za prihodnost našega planeta čas za dejanja.

Zato jih spremljajte na novem portalu 24ur.com ZELENI GENIJ, kjer bodo soustvarjali zeleno prihodnost.

COMMENTS

Wordpress (0)