(VIDEO) Hidžab reporterka razbesnela Švede: Vse pogosteje se pojavlja na TV zaslonih, za mnoge je to signal islamizacije države – TOPNEWS.si

(VIDEO) Hidžab reporterka razbesnela Švede: Vse pogosteje se pojavlja na TV zaslonih, za mnoge je to signal islamizacije države

(VIDEO) Hidžab reporterka razbesnela Švede: Vse pogosteje se pojavlja na TV zaslonih, za mnoge je to signal islamizacije države

Vedno pogostejše pojavljanje novinark z rutami na državni televiziji je sprožilo močne odzive na družbenih medijih, številni Švedi pa so slednje interpretirali kot znak “islamizacije” in krepitve zatiranja žensk.

Nekaj dni zapored se je novinarka Shema Mufid pojavila v hidžabu na nacionalni švedski televiziji kot poročevalka za lokalni informativni program v prestolnici.

Ta teden se je Mufidova pojavila v seriji poročil o problemih snežnih zametov v Stockholmu.

Na družbenih medijih je pojavljanje žensk, zavitih v tančice na televizijskih zaslonih povzročil veliko odzivov, nekateri pa so to razumeli kot znak, da je Švedska vse bolj islamizirana, drugi pa, da SVT podpira “kamuflažo” žensk.

Hkrati pa so se pojavili tudi taki, ki so pri reporterki Mufid pohvalili dobro poznavanje švedskega jezika za razliko od nekaterih drugih švedskih novinarjev, ki delajo za švedsko nacionalno televizijo.

Mouffid se je prvič pojavila na švedski televiziji lansko jesen kot pripravnica. Takrat so njeno pojavljanje v hidžabu prav tako zaznali kot zatiralen odnos do žensk, ki je povzročil negativne odzive.

Debut för SVT-reporter i muslimsk slöjaNu har SVT uppenbarligen lagt in en extra växel för en fortsatt islamisering i Sverige. En muslimsk reporter i svart slöja satte prägeln i ett längre inslag i kvällens sändning av SVT Stockholm.Aldrig tidigare har SVT så tydligt exponerat den här symbolen för världens mest förtryckande och destruktiva ideologi och religion. Men nu tvingas vi skattebetalare alltså betala för den här anpassningen till islam.Inslaget handlade om fusket med snöröjningen i Stockholm. Själv erkänner jag villigt att den nyheten helt drunknade i den här mentala våldtäkten. Jag vill inte betala för den här propagandan.Ping Jan Malmsten, Hans G Eriksson, Ingrid Almgren, Kjell Samuelson, Bo Göran Svensson, Nasrin Sjögren, Ann Heberlein, Sara Mohammad.

Objavil/a Bengt Johansson dne Torek, 19. marec 2019

SVT je švedska nacionalna javna televizija, ki se financira z davkom na od javnih storitev na osebni dohodek in je na splošno podobna modelu BBC-ja. Švedska nacionalne televizija pa je sporočila, da v svojem programu daje poudarek raznolikosti in vključenosti.

COMMENTS

Wordpress (0)