Ameriški kongres se je spravil na Putina: Podatke o njegovem finančnem stanju in premoženju bodo objavili, ko jih bo dostavila CIA – TOPNEWS.si

Ameriški kongres se je spravil na Putina: Podatke o njegovem finančnem stanju in premoženju bodo objavili, ko jih bo dostavila CIA

Ameriški kongres se je spravil na Putina: Podatke o njegovem finančnem stanju in premoženju bodo objavili, ko jih bo dostavila CIA

Včeraj je ameriški Kongres objavil posodobljeno besedilo osnutka zakona o dodatnih sankcijah proti Rusiji. Zakon je objavljen pod imenom ” “Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019 (DASKA)”. Besedilo vsebuje namero objave poročila o statusu in premoženju predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina, ki predstavlja podatke o fantomskih “Putinovih milijardah”, dostaviti kongresu pa jih mora ameriška obveščevalna služba.

Avtorji zakona, ki so ga 13. februarja vložili v kongres, sta republikanca Lindsey Graham in Cory Gardner ter demokrati Bob Menendez, Ben Cardin in Jeanne Shaheen. Predlagajo prepoved transakcij z novim suverenim ruskim dolgom. Če bo zakon začel veljati, bo prepoved začela veljati v 90 dneh.

Sankcije bodo veljale za ruske finančne institucije, ki na tak ali drugačen način podpirajo “posredovanje ruske vlade v demokratičnih postopkih ali volitvah, v kateri koli državi zunaj Rusije”.

Kar je najbolj zanimivo, nima pa nikakršnega učinka na rusko gospodarstvo ali obrambo, je glavna grožnja z objavo dokumentov. Avtorji predlagajo objavo poročila o osebnem statusu in premoženju Vladimirja Putina šest mesecev po začetku veljavnosti zakona. V skladu z zakonom, morajo vse informacije o “Putinovem premoženju” kongresu v tem času dostaviti ameriške obveščevalne službe.

Na to se je že odzval tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in dejal, da ameriškega zakona, ki zahteva informacije o osebnem premoženju ruskega predsednika, ne jemlje resno.

“To je težko razumeti resno,” je dejal. “Najverjetneje gre za še eno rusofobno potezo,” je dejal. “Že zdavnaj smo se jih naučili sprejemati z ironijo,” je dejal Peskov.

COMMENTS

Wordpress (0)