(VIDEO) Sestala sta se Donald Trump in Kim Jong-un – TOPNEWS.si

(VIDEO) Sestala sta se Donald Trump in Kim Jong-un

(VIDEO) Sestala sta se Donald Trump in Kim Jong-un

Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un sta se drugič sestala v Hanoiu v Vietnamu.

Oba voditelja sta se rokovala in pozirala pred zastavami svojih držav. Trump je dejal, da se veseli “zelo uspešnega” vrha. Prvi besedi, ki sta ju drug drugemu izgovorila sta bili: zgodovinsko srečanje!

Trump je pohvalil Kima

“Rad bi povedal, da sem počaščen, da sem s Kimom v Vietnamu, in da sva imela zelo uspešno prvo srečanje in verjamem, da bo to enako uspešno, če ne celo uspešnejše kot prejšnje.” Dosegla sva velik napredek in mislim, da je največji napredek v našem odnosu, je dejal Trump.

“Kot sem že večkrat povedal, menim, da ima vaša država neverjeten in neomejen gospodarski potencial. Menim, da boste kot veliki vodja imeli veliko prihodnost s svojo državo, in se tega veselim. Pomagali bomo, da se to zgodi,” je dejal Trump.

“Nekateri ljudje so želeli, da bi se pogajanja hitreje odvijala, vendar sem zelo zadovoljen, kako to počnemo.

“Trump je dejal, da je odnos med obema vodjema “resnično dober”.

Hotel Metropol, kjer sta se sestala Donald Trump in Kim Jong-un

Sestanek na štiri oči je trajal 20 minut, nato pa je sledila večerja, ki so se je udeležili tudi ostali člani obeh delegacij.

Večerja ameriškega in severno-korejskega voditelja v hotelu Metropol v Hanoju se je zaključila po uri in 42 minutah, dva predsednika pa sta se vrnila v svoja hotela in bosta jutri nadaljevala vrh. “Nič ni kot zasebna večerja,” je dejal Trump, ko ju je fotografirala skupina fotoreporterjev.

Trump je za okrogli mizo z ameriškim državnim sekretarjem Mikom Pompeom in vd vodje kabineta Mickom Malvanijem prosil fotografe, naj poskrbijo, da bosta z Kimom na fotografijah videti dobro.

“Jutri bomo imeli zelo težek dan. Najin odnos je zelo poseben odnos,” je dejal.

Potem se je ameriški predsednik s kolono avtomobilov vrnil v hotel, kjer je nastanjen. Trump in Kim bosta jutri zjutraj po lokalnem času nadaljevala s pogovori. Prva od tem pogovorov bo denuklearizacija.

Trump je nastanjen v hotelul “JW Meriot”, Kim pa v hotelu “Melia Hanoi”.

COMMENTS

Wordpress (0)