(VIDEO) Trump razkril, zakaj so propadla pogajanja s Kim Jong-unom: Od mene so zahtevali nekaj, na kar nisem mogel pristati! Razšla sva se prijateljsko! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump razkril, zakaj so propadla pogajanja s Kim Jong-unom: Od mene so zahtevali nekaj, na kar nisem mogel pristati! Razšla sva se prijateljsko!

(VIDEO) Trump razkril, zakaj so propadla pogajanja s Kim Jong-unom: Od mene so zahtevali nekaj, na kar nisem mogel pristati! Razšla sva se prijateljsko!

Ameriški predsednik Donald Trump spregovoril javnosti, potem ko je Bela hiša potrdila, da ni bil dosežen sporazum s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom.

“Kim se je strinjal z denuklearizacijo Severne Koreje, vendar je zahteval, da se odpravijo vse sankcije. Na to nismo mogli pristati. Še naprej bomo delali na tem. Vse sankcije ostajajo.” S Kimom in Severno Korejo sem zelo dober prijatelj, imajo veliko potenciala,” je dejal Trump.

“Kim je hotel ukinitev sankcij, to bi bila velika koncesija. Poznamo vsak centimeter te države, verjeli ali ne. Moramo dobiti tisto, kar želimo dobiti.” Želim ohraniti odnos in ohranili ga bomo. Kim je včeraj obljubil, da ne glede na vse, ne bo izvajal jedrskih preskusov,” je dodal Trump.

“Ni bil najboljši trenutek, da bi karkoli podpisali,” je povedal Trump, ki se je skliceval na neuspešna pogajanja.

Trump je še pojasnil, da bi lahko danes nekaj podpisali, vendar ni bilo primerno.

“Imeli smo celo dokumente, vendar ni bilo primerno. Raje naredim nekaj dobrega, kot pa, da naredim samo nekaj in vedno sem pripravljen oditi. Ne smete se bati izstopiti iz sporazuma, sam se ne bojim.” Pohvalil je Kim Jon-una in poudaril, da je zadovoljen s pogovori.

“Zdaj sva se s Kimom poslovila, imela sva dobre sestanke, vendar sem menil, da sedaj ne bi bilo pametno nekaj podpisati. Kim je zanimiva oseba, imava odlične odnose. To sta bila dva produktivna dneva,” je dejal Trump.

“Kim in jaz sva si všeč drug drugemu. Imava zelo dobre odnose,” je dejal Trump.Trump je še dodal, da se je s severno korejskim voditeljem poslovil v prijateljskem vzdušju.

Ameriški predsednik se je dotaknil tudi pričanja svojega nekdanjega odvetnika Michaela Cohena. “To je netočno in zelo zanimivo. Poskušal sem gledati, kolikor sem lahko, vendar sem bil zelo zaposlen. Neverjetno je, da se to dogaja med tem pomembnim vrhom, to pričevanje je sramotno.”

Trump je najprej pozval Pakistan in Indijo, naj končata konflikt, ki je eskaliral v preteklih dneh, in nato komentiral razmere v Venezueli. “Pozivamo oblasti, da dovolijo, da humanitarno pomoč doseže tiste, ki jo najbolj potrebujejo.”

V zvezi s pogajanji s Severno Korejo je tiskovna predstavnica Bele hiše Sara Sanders dejala: “Na tej točki ni bil dosežen nikakršen sporazum, vendar se obe pogajalski ekipi veselita srečanja v prihodnosti”.

Ameriški predsednik je imel tiskovno konferenco dve uri prej, kot je bilo napovedano. Takoj po konferenci je Trump odletel v ZDA.

COMMENTS

Wordpress (0)