Donald Trump: Moj prijatelj Kim Jong un ima veliko priložnost, ki se redko ponuja! – TOPNEWS.si

Donald Trump: Moj prijatelj Kim Jong un ima veliko priložnost, ki se redko ponuja!

Donald Trump: Moj prijatelj Kim Jong un ima veliko priložnost, ki se redko ponuja!

Ameriški predsednik Donald Trump je danes Severni Koreji napovedal “fantastično” prihodnost, če se bo “njegov prijatelj” Kim Jong-un odločil za denuklearizacijo.

“Vietnam se razvija tako kot malo katera država na svetu, Severna Koreja pa se bo – zelo hitro – če se bo odločila za denuklearizacijo”, je Trump objavil na Twitterju nekaj ur pred srečanjem s severnokorejskim voditeljem v Hanoiu.

Ob ugotovitvi, da ima izolirana država, ki jo trenutno na udaru vrste mednarodnih sankcij, “fantastičen” potencial, je Trump napisal, da ima njegov “prijatelj”, kot je imenoval Kim Jong-una, “možnost, ki se redko ponuja”.

“Kmalu bomo izvedeli. Zelo zanimivo!” je še zapisal ameriški predsednik Trump.

Oba voditelja bi se morala v sredo zvečer sestati na štiri oči, zatem pa je predvidena večerja, katere se bodo udeležili tudi njuni svetovalci. Na pogovorih bi se morala ponovno sestati v četrtek.

Junija je Kim Jong-un na svojem prvem srečanju z Donaldom Trumpom na vrhu v Singapurju obljubil, da bo “delal na popolni denuklearizaciji Korejskega polotoka”. Toda ta nejasna formulacija in odsotnost konkretnih premikov v zadnjih mesecih so pri mnogih opazovalcih vzbudili dvome.

COMMENTS

Wordpress (0)