(VIDEO) Šokantno! Ameriški novinar v Venezueli skrivaj raziskoval pomanjkanje hrane! Bil je šokiran nad tem, kar je videl! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Šokantno! Ameriški novinar v Venezueli skrivaj raziskoval pomanjkanje hrane! Bil je šokiran nad tem, kar je videl!

(VIDEO) Šokantno! Ameriški novinar v Venezueli skrivaj raziskoval pomanjkanje hrane! Bil je šokiran nad tem, kar je videl!

Potem ko so ZDA uvedle sankcije in blokirale za 37 milijard dolarjev bančnih računov venezuelskih naftnih podjetij in državnih deviznih rezerv, glavni zahodni mediji prenašajo žalostne zgodbe o praznih policah in lačnih v Venezueli. Ali takšno poročanje o pomanjkanju osnovnih živil in življenjskih potrebščinah odraža dejansko stanje, je raziskoval Ameriški novinar Max Blumenthal, ki že dolgo spremlja razmere v Venezueli. Obiskal je trgovine v Caracasu in ugotovil, da razmere tam niso tako depresivne, kot jih predvsem ameriški mediji že nekaj časa prikazujejo, posledično pa tudi vsi zahodni mediji. Novinar Blumenthal je obiskal več supermarketov v glavnem mestu Venezuele, kjer ni opazil velikega pomanjkanja, o katerem se pogosto govoril. Po obisku supermarketa v Caracasu je Blumenthal našel veliko prestižnih artiklov, med drugim tudi veliko vrst wiskyjev in piva.

Trgovina, ki jo je obiskal, ponuja širok izbor mesa, mesnih in mlečnih izdelkov. Kar ga je najbolj presenetilo, je butično pivo – značilnost potrošništva – ki ga je moč kupiti kar v supermarketih.

Blumental je občudoval tudi veliko različnih vonjav toaletnega papirja, šamponov, zobnih krem in higienskih potrebščin – “osnovnega blaga”, ki ga po poročanju medijev ni mogoče najti v Venezueli.

“Tukaj ni problema z distribucijo hrane ali pomanjkanjem hrane,” zaključi Blumenthal.

“Vprašanje je le, ali je kupna moč lokalnega prebivalstva popolnoma uničena, saj je njihova valuta zelo oslabljena zaradi hiperinflacije, špekulacij in poplave dolarjev, ki jih vlada tukaj ne more nadzorovati, kot tudi ne akumulacije zasebnih kapitalističnih elementov.”

COMMENTS

Wordpress (0)