Po devetih letih ljubezni se je srbski premierki Ani Brnabić in njeni partnerici Milici Đurđić rodil sin Igor! – TOPNEWS.si

Po devetih letih ljubezni se je srbski premierki Ani Brnabić in njeni partnerici Milici Đurđić rodil sin Igor!

Po devetih letih ljubezni se je srbski premierki Ani Brnabić in njeni partnerici Milici Đurđić rodil sin Igor!

Partnerka srbske premierke Ane Brnabić, Milica Đurđić, je včeraj v Beogradu rodila dečka z imenom Igor. Po poročanju srbskega Blica je porod potekal v najlepšem redu, mamica in otrok pa se počutita dobro.

Ana Brnabić (43) in njena mlajša partnerica dr. Milica Đurđić sta v zvezi že vrsto let, novica, da bo dojenček prišel na svet, pa se je pojavila šele pred nekaj tedni.

Đurđićeva je zanosila s pomočjo zunajtelesne oploditve, zato se zaradi nosečnosti v zadnjih nekaj mesecih ni pojavljala v javnosti skupaj z Ano Brnabić, čeprav je to prej počela.

“Milica se je želela spočiti in uživati v zasebnosti in za to je imela podporo svoje partnerice, zato se je premierka Ana Brnabić pojavljala sama na javnih prireditvah,” je povedal neimenovani vir za Blic.

V Kliničnem centru Srbije, v Centru za radiologijo in magnetno resonanco, kjer je bila zaposlena Milica, so povedali, da je Milica Đurđić odšla v zgodnji nosečnosti na nosečniški dopust.

Milica Đurđić

“Milica ni skrivala sreče zaradi nosečnosti, tako da je takoj, ko je izvedela, delila lepe novice s sodelavci na delovnem mestu. Po številnih čestitkah je izrazila željo, da bi takoj odšla na nosečniški dopust, kar ji je bilo dovoljeno,” je razkril neimenovani vir iz Kliničnega centra.

To je morda prvi primer v svetu, da je “gay” premierka dobila otroka s pomočjo metode zunajtelesne oploditve.

Milica Đurđić je zdravnica, ki je v Beogradu končala medicino v roku, s samimi desetinami, z Ano Brnabić pa je v zvezi že devet let.

Čeprav njuna zveza od začetka ni bila skrivnost za sorodnike in prijatelje, se je Ana Brnabić na začetku mandata le redko pojavljala na javnih mestih, kar se je kasneje spremenilo. Številni mediji v državi in regiji so poročali o njuni zvezi, pa tudi o premierkini partnerici Milici Đurđić.

Od vsepovsod po svetu dežujejo čestitke Ani Brnabić in Milici Đurđić za rojstvo sina, pa tudi za pogumno odločitev, da v “ozračju”, ki prevladuje v Srbiji, kljub predsodkom, postaneta starša.

COMMENTS

Wordpress (0)