Na včerajšnjo Putinovo grožnjo z raketami, usmerjenimi na Zahod, se je “ostro” odzvala zveza Nato – TOPNEWS.si

Na včerajšnjo Putinovo grožnjo z raketami, usmerjenimi na Zahod, se je “ostro” odzvala zveza Nato

Na včerajšnjo Putinovo grožnjo z raketami, usmerjenimi na Zahod, se je “ostro” odzvala zveza Nato

Nato je zavrnil kot nesprejemljivo, grožnjo ruskega predsednika Vladimirja Putina, da bo Rusija usmerila svoje rakete v centre za sprejemanje odločitev Nata, če bo Nato razporedil svoje rakete po Evropi. Nato se je doslej sicer odzval le na ravni namestnika svojega tiskovnega predstavnika.

“Ruske izjave, s katerimi grozijo, da bodo ciljali Natove zaveznike, so nesprejemljive,” je v izjavi sporočil namestnik tiskovnega predstavnika Piers Cazalet. “Nato ne namerava razporejati novega jedrskega orožja v Evropi.”

“Pozivamo Rusijo, da se osredotoči na vrnitev k sporazumu o jedrskih silah kratkega in dolgega dosega”, je dejal Cazalet.

Ruske trditve, da so Natovi raketni sistemi v Vzhodni Evropi kršitev sporazuma, “so očitni poskus odvračanja pozornosti z (ruske) kršitve,” je dejal.

“Raketni sistemi Zveze Nato so samo za obrambne namene,” je dejal. “položaji Aegis Ashore v Romuniji in na Poljskem so popolnoma v skladu s sporazumom INF,” je dodal Cazalet.

Putin je resno zagrozil!

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo zagrozil, da se bo Rusija odzvala na kakršno koli razvrstitev raket srednjega dosega v Evropi, z raketami, ki bodo usmerjeni ne le na države, v katerih so rakete razporejene, temveč tudi na ZDA.

“Jasno in odkrito bom povedal: Rusija bo prisiljena razporediti orožje, ki se bo lahko uporabljalo ne le proti ozemljem, s katerih lahko prihaja neposredna grožnja, temveč tudi proti ozemljem, kjer se nahajajo centri za sprejemanje odločitev,” je dejal Putin v svojem letnem govoru pred rusko Dumo o stanju nacije.

Putin je tudi poudaril, da je bila odločitev Washingtona, da umakne iz sporazum INF, sprejeta na neutemeljenih obtožbah, da je Moskva kršila ta sporazum in dodal, da so omenjeni sporazum dejansko kršile Združene države Amerike.

COMMENTS

Wordpress (0)