(VIDEO) Afera “sendvič” – Krajčič: “Ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment”, V. Tomič: “Kaznovan je nekdo za krajo kosa kruha, v parlamentu pa imamo trgovce z orožjem” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Afera “sendvič” – Krajčič: “Ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment”, V. Tomič: “Kaznovan je nekdo za krajo kosa kruha, v parlamentu pa imamo trgovce z orožjem”

(VIDEO) Afera “sendvič” – Krajčič: “Ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment”, V. Tomič: “Kaznovan je nekdo za krajo kosa kruha, v parlamentu pa imamo trgovce z orožjem”

Čeprav je afera sendvič včeraj že krožila med novinarji, pa nihče ni vedel, da je poslanec Darij Krajčič pravzaprav že včeraj odstopil z mesta poslanca državnega zbora. V novinarskih krogih in v javnosti doslej za poslanca še nikoli nismo slišali in najbrž tudi ne bi, saj je bil precej nevpadljiv, če se ne bi zgodila zadeva s sendvičem, ki jo je sam promoviral, in če ne bi naredil samoprijave, kar v parlamentu pred kamerami na seji odbora za kmetijstvo.

Krajčičev odstop je namreč povezan z njegovo tatvino sendviča v trgovini, o kateri je spregovoril na torkovi seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo. Tedaj je namreč povedal, da se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. “Zdaj bom naredil eno samoprijavo. Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute,” je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. “Kot, da sem tam ‘luft’,” je bil slikovit. “In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse gre tu in tam kaj skozi,” je pojasnil.

Pozneje je sicer povedal, da je omenjeni sendvič pozneje plačal, ko naj bi ga poklical nekdo iz stranke, naj vendarle poravna račun.

Krajčič danes ni dajal izjav, prav tako se ni udeležil današnje izjave za medije, stranke LMŠ, Za televizijo POP TV je zjutraj pojasnil, da pri dogodku, ki je pripeljal do njegovega odstopa, ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment. Dogodek je obžaloval in se zanj opravičil. Dejanje poslanca LMŠ Darija Krajčiča je bilo nedopustno, zato je prevzel odgovornost in odstopil, je v današnji izjavi za medije poudaril vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Po njegovih besedah je Krajčič, ki sicer dogodek obžaluje in se je zanj opravičil, takšno odločitev sprejel sam.

Golubović je sicer Krajčiča označil kot strokovnjaka in dobrega človeka, ki pa je storil nedopustno dejanje. “Doktor Krajčič je strokovnjak, dober človek, naš kolega, prijatelj sodelavec. Če vprašate kolege in kolegice v državnem zboru, vam bodo znali povedati veliko dobrega tudi glede njegovega vodenja odbora za EU zadeve. Je pa doktor Karjčič naredil nedopustno dejanje in za to dejanje, če želimo slediti vrednotam in načelom LMŠ, je treba prevzeti odgovornost. In prevzel je to odgovornost in odstopil je kot poslanec DZ,” je dodal vodja poslanske skupine največje vladne stranke.

Na vprašanje, ali se je Krajčič za ta korak odločil sam ali pa ga je v odstop prepričala stranka, je Golubović odgovoril, da so se z njim sicer pogovorili, da pa je odločitev sprejel sam. Kot je dodal, nihče ni dvomil, kakšno odločitev bo sprejel, saj je šlo za nedopustno dejanje, zaradi katerega je bil odstop edina možnost. Golubović je še dodal, da vsi poslanci LMŠ obžalujejo to, kar se je zgodilo, da pa bi vsak od njih v takšnem položaju odstopi. Na družbenih omrežjih in v parlamentu je bilo danes na ta račun veliko tvittov in predvsem šaljivih komentarjev, saj je bila najpogostejša beseda na hodnikih DZ-ja -senvič.

V odzivih na odstop poslanca pa je poslanka Levice Violeta Tomič med drugim dejala: “Imamo poslance, ki so služili milijone s prodajo orožja, ki ne znajo pojasniti izvora svojega premoženja, poslance, ki so bili izključeni iz Sveta Evrope, zaradi dokazane korupcije in podkupnin, take, ki so bili vpleteni v afere TEŠ6 in so še vedno na svojih položajih…mislim, da so to mnogo večji grehi, ki pa jih toleriramo.” V SMC, SAB, NSi in SNS odstopa Krajčiča in vzrokov zanj niso komentirali. Koalicijski partnerji so ob poslančevem ravnanju in njegovem odstopu ob robu današnjega sestanka koalicije redkobesedni. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je poudaril, da vsaka stranka ravna tako, kot misli, da je prav.

“Če je za poslance LMŠ kraja družbeni eksperiment, potem je to isti problem, kot ga je prej imela SMC, ki je govorila o moralnih normah, ki pa jih je mnogokrat kršila,” pa je v odzivu oster poslanec SDS Tomaž Lisec. Kot je povedal, na seji odbora za kmetijstvo kar ni mogel verjeti, s kakšno lahkoto je Krajčič govoril o kraji in to še primerjal z družbenim eksperimentom. Če je kraja razlog za Krajčičev odstop, kar po oceni Lisca seveda je, pa bi v SDS “pričakovali odstop še koga drugega iz vladajoče koalicije, ki ima na hrbtu veliko večje grehe”.

COMMENTS

Wordpress (0)