Senat proti Trumpu: Senatorji potrdili amandma na Trumpovo odločitev o umiku ZDA iz Sirije – “ID ni mrtva” – TOPNEWS.si

Senat proti Trumpu: Senatorji potrdili amandma na Trumpovo odločitev o umiku ZDA iz Sirije – “ID ni mrtva”

Senat proti Trumpu: Senatorji potrdili amandma na Trumpovo odločitev o umiku ZDA iz Sirije – “ID ni mrtva”

Republikanski senat, kjer imajo večino republikanci ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je včeraj v veliki meri potrdil nezavezujoč amandma, ki kritizira odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa o umiku ameriških vojakov iz Sirije in Afganistana.

Velika večina senatorjev (70 za 26 in 26 proti) je podprla nezavezujoč amandma, ki ga je predložil republikanski vodja Senata Mitch McConnell, ki meni, da islamistične skupine v obeh državah še vedno predstavljajo resno grožnjo Združenim državam Amerike.

Predsednik ZDA Donald Trump in vodja Senata, senator Mitch McConnel

“Islamska država (ID) in Al-Qaeda še nista poraženi,” je dejal McConnell in nasprotoval Trumpini odločitvi o umiku ameriških vojakov iz obeh držav.

Senat s tem amandmajem, ki bo vključen v širši zakon o varnosti na Bližnjem vzhodu, opozarja, da bi lahko “hiter umik” ameriških vojakov iz Sirije in Afganistana ogrozil težko dosežen napredek in nacionalno varnost.

Donald Trump je v decembru nenadoma razglasil odločitev o umiku 2000 ameriških vojakov iz Sirije, trdeč, da so člani Islamske države premagani. Napovedal je tudi umik polovice od 14.000 ameriških vojakov, razporejenih v Afganistanu.

Trumpova nenadna odločitev o vojaškem umiku iz Sirije je prav tako privedla do odstopa obrambnega ministra Jima Mattisa.

COMMENTS

Wordpress (0)