Rusko zunanje ministrstvo: Macron je glavni proizvajalec lažnih novic o ruskih medijih! – TOPNEWS.si

Rusko zunanje ministrstvo: Macron je glavni proizvajalec lažnih novic o ruskih medijih!Rusko zunanje ministrstvo: Macron je glavni proizvajalec lažnih novic o ruskih medijih!

MOSKVA – Rusko zunanje ministrstvo je danes sporočilo, da bo zahtevalo uradno pojasnilo francoskih oblasti in francoskega veleposlaništva v Moskvi, v zvezi z izjavo predsednika Emmanuela Macrona, da ruski mediji posegajo v notranje zadeve njegove države v zvezi s protesti gibanja rumenih suknjičev.

“Če so mediji pravilno poročali – bomo uradno zahtevali pojasnilo francoske strani tako v Moskvi kot v Parizu – potem je predsednik Macron glavni proizvajalec lažnih novic v Franciji in vsi njegovi napori za boj proti temu so privid,” je zapisala na Twitterju tiskovna predstavnica ruskega ministrstva za zunanje zadeve Marija Zaharova.

Francoski mediji so poročali, da je Macron izjavil, da ruski mediji uporabljajo svoje račune na družbenih omrežjih, da bi se vmešavali v notranje zadeve Francije.

Zaharova je danes zavrnila obtožbe, da ruska RT in Sputnik kupujeta račune na socialnih omrežjih.

“Francoska stran nas je večkrat prosila, da dokažemo, da so te obtožbe neutemeljene, vendar nismo prišli do ničesar, ker je to laž,” je zapisala. Po njenih besedah, ruski mediji pogosto prosijo za komentar udeležence na protestnih srečanjih, saj francoski organi nočejo komunicirati z njimi.

“On (Makron) je moral pozabiti, da je sam prepovedal ruskim novinarjem, da se udeležujejo njegovih novinarskih konferenc, zato novinarji ne intervjujajo uradnikov, ampak “idiote v rumenih suknjičih”, kot jih je imenoval Macron,” je poudarila Zaharova.

Opozorila je tudi, da francoski mediji redko prenašajo besede ruskih uradnikov, in kot primer je navedla francoski časnik Le Figaro, ki, kot pravi, ni objavil intervjuja z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom.

KOMENTARJI

TOPNEWS (0)